Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czym wyczyścic dobrze silnik?

Myszazch
21-01-13, 17:27
Witajcie przymierzam sie do swapa silnika i teraz pytanie jaki srodek polecacie zeby dobrze wymyc silnik ze smarow i innych parchów? kolega mechanik podpowiedzial mi zeby użyc czegos takiego :http://www.motomania24.pl/product.php?id_product=931 podobno myje raz dwa i to koncentrat 1:10. tylko teraz uwaga! powiedzial ze bardzo mocny srodek i żracy dla lakieru. jak myślicie nie zeżre gumowych elementów? gośc na prawde mega zachwla. ps. szukałem po nazwie "biosol" i nic nie wyszło

piter87
25-01-13, 14:12
Sprawdozny przezemnie osobiscie i polecany takze na innych forach produkt do mycia silnika i komory silnika to np:
TENZI "TRUCK" (kosztule 16-18zł 1L) rozcięczasz to w zaleznosci od tego tym czym spsikujesz czy karcherem, czy psikaczem recznym itd. wszystko jest opisane na opakowaniu, daje mega efety i nic mi niegdy nie zniszczył, TENZI maja cała game chemii do mycia aut, elewacji idt naprwde duzy wybó ja jedynie ten TRUCK do silnika testowałem i z czystym sumieniem poge polecic bo umył mi zacnie cąły silnik, komore. Myłem nim narazie 2 razy a mam jeszcze z 70% butelki która kupilem. Pozdro.

Maskunt
31-01-13, 11:15
Ja myłem silnik K2 Akra, ładnie schodził syf.

CarbonTeam
15-02-13, 22:25
podpisuje się pod Tenzi też stosowałem ;D

Saiti
17-02-13, 01:54
Ja myłem silnik K2 Akra, ładnie schodził syf.

Okej, Tomek, sprawdź kiedyś jak działają "mocniejsze" środki :P Ty miałeś względnie czysty silnik już na początku więc byłeś do przodu. Czasami trafiają się takie wygrzebańce, jakby wykopane z bagien (tak jak mój blok Y7 był). Wtedy użyłem Dimmer`a - dwuskładnikowy taki (rozwarstwia się, trzeba wymieszać) i bardzo ładnie reagował z brudem.

Akra oczywiście dobra, ale dla przykładu Dimmer - już inny świat ;)

Jetson
20-02-13, 12:01
Ja poprostu myje ropa z bezyna - a jesli jest mocniej zabrudzone stosuje - odtluszczacz do sprzegiel i hamulcow

Goter
23-02-13, 16:32
Też stosuje rope z benzyną:)

Lechucrx
12-03-13, 20:40
Też myłem Dimerem, ładnie schodzi, ale zależy jak rozcieńczysz.;) widziałem na allegro ostatnio 2L za około 30zł.
Używał ktoś piany aktywnej K2, nazwy chyba Pro deeper albo active foam. Jak narazie używam szamponu K2 express plus i mógłbym polecić.

ps. jeśli masz strasznie dojechany ten silnik to polecam na prawde tego dimera, przypomniałem sobie ze myłem nim silnik w traktorze po kilkuletnim brudzie, zeszło wszystko za pierwszym razem :D

Hondziana91
14-10-15, 23:26
Najlepszy zmywacz do tarcz, tylko nie uniwersalny bo jest słaby.