Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D14a2 5d ----> Wydech i dolot

btrl
04-11-07, 23:39
Posiadam cifa 5D rocznik 95 robiony na 96 z serduchem d14a2
i teraz mam pytanie mosci panowie i panie ;)
mam zamiar zmienic w nim wydech i wdech, no i chyba w tym przypadku tez wypadaloby cos z ftryskami sie zabawic.
Wiem ze zaraz mi tu 99% ludzi bedzie gadac ze lepiej zrob swapa na serie B:P
wiem, uwerzcie nie mam takich mozliwosci.
Ale na poczatek chce zrobic dolot i wydech
Co proponujecie??
Kolektor ssacy z d16?? jesli tak to jaki?
Jakiej firmy wydech(z kolektorem)?
-czy kolektory od d16 pasuja do d14?

Z gory dzieki wszystkim za pomoc :)

PS jesli macie jakies inne pomysly co do d14a2 to prosze piszcie :)
pozdro dla wszystkich :)

[ Dodano: Pon 05 Lis, 2007 ]
Mam jeszcze male pytanko co do rozrzadu.
Jest mozliwosc zamontowania walka scunka2 dedykowanego do d16 do mojego silnika??
A jesli tak to jaki do y8 czy do z6??
No i co sadzicie jeszcz o kolektorach ssacych scunka2?? warto wydac troche wiecej kaski??

artek0903
05-11-07, 14:25
Jest mozliwosc zamontowania walka scunka2 dedykowanego do d16 do mojego silnika??
A jesli tak to jaki do y8 czy do z6??

nie ma takiej mozliwosc, na pewno nie z tych dwoch, one maja vteca a ty nie masz, musial bys glowice i jeszcze troche rzeczy wymienic, ewentualnie jakies d16 sohc non-vtec ale czy bedzie pasowac...

btrl
05-11-07, 14:35
wlasnie sie zastanawialem nad glowica od z6,
ale to po ciaga chyba za soba zmiane kompa?

artek0903
05-11-07, 16:28
kompa i wiazki calej bo u ciebie obd2 jest chyba... dlatego lepszym rozwiazaniem dla ciebie byla by ta z y8 (tez obd2) no ale ciezej jest cos znalezc... nie wiem czy ktos juz robil cos takieg....

btrl
05-11-07, 16:40
a sporo roboty z ta wiazka jest?? no i jak z nabyciem jak i wiazki jak i kompa?? :piwo:

artek0903
05-11-07, 16:46
a tego to nie wiem, bo jesli kabinowa tez trzeba zmieniac to przerabane, pol samochodu trzeba rozebrac... jesli chodzi o z6 to nie ma problemu, mozna kupic cale komplety na minime, jak sam bedziesz kombinowal i szukal to na pewno wyjdzie taniej... najlepiej poszukaj czy ktos na forum robil juz cos takiego w d14 (bo nie wiem czy to wogole wykonalne) jesli znajdziesz to na pewno ci pomoze :D

btrl
05-11-07, 17:16
hmm widze ze nie ma sensu brac glowicy od d16z6 jak mam wymieniac cala wiazke!
Trzeba sie nastawic na d16y8.
A co do tego czy ktos to juz robil hmm sporo ludzi tylko z glowica ktora nie posiadala vteca.
A powracajac do glowicy y8 to znalazlem pare na ebay.com tylko ze do najtanszych nie naleza ;)
mam nadzieje ze nie ebdzie problemow z dopasowaniem bloku do glowicy?!
mam nadzieje ze nie ;)
a co do kompa do d16y8 to jest na allegro wystawiony fajnie by bylo gdyby ktos mi dal jednoznaczna odp co do tej glowicy bo bym sobie takto skubnal komputerek ;)

[ Dodano: Wto 06 Lis, 2007 ]
Ten temat i tak poszedl w inna strone, zalozylem drugi bardziej do rzeczy :P
Pozdro:D
Dzieki za odp:)