PDA

Zobacz pełną wersję : Czy ja mam podgrzewane lusterka??

ajro
04-11-07, 17:13
Witam ponownie.
Zakupiłem sobie wypasioną we wszystko co można chyba mieć honde civic hatchback, i zastanawia mnie fakt czy mam podgrzewane lusterka. Sprzedawca twierdził że włącza się grzanie w momencie włączenia grzania tylnej szyby, czy to prawda jak mam sprawdzić czy mam??
Czy szkło lusterka powinno być wyczuwalnie ciepłe, czy też ja tego tak nie zauważe. i ewentualnie jak zamontować podgrzewanie lusterek. Na allegro jest pełno mat grzewczych i jest napisane że auto powinno być wyposarzone w instalacje do grzania lusterek.
Czy to będzie działać??
Proszę o uwagi użytkowników forum jak i samochodu marki niezawodnej honda

artek0903
04-11-07, 17:42
moze cos wiecej, chociaz rocznik??

gpajak
04-11-07, 17:51
jak mam sprawdzić czy mam??
zmocz szkiełka lusterek i włącz podgrzewanie, po chwili woda powinna odparować.

jak zamontować podgrzewanie lusterek

zdejmujesz tapicerkę dzrzwi
zdejmujesz lusterko
wyciągasz wnętrze lusterka z obudowy
wyciągasz szkło z plastikowej obudowy (to może być trudne)
przyklejasz matę do tylnej części szkła
do maty podczepiasz 2 kabelki, jeden ciągniesz do masy a drugi łączysz do kabelka od ogrzewanie tylnej szyby

Lcfr
04-11-07, 17:54
Witam ponownie.
Zakupiłem sobie wypasioną we wszystko co można chyba mieć honde civic hatchback, i zastanawia mnie fakt czy mam podgrzewane lusterka. Sprzedawca twierdził że włącza się grzanie w momencie włączenia grzania tylnej szyby, czy to prawda jak mam sprawdzić czy mam??
Czy szkło lusterka powinno być wyczuwalnie ciepłe, czy też ja tego tak nie zauważe. i ewentualnie jak zamontować podgrzewanie lusterek. Na allegro jest pełno mat grzewczych i jest napisane że auto powinno być wyposarzone w instalacje do grzania lusterek.
Czy to będzie działać??
Proszę o uwagi użytkowników forum jak i samochodu marki niezawodnej honda

uzupełnij profil-łatwiej bedzie pomóc znajac wersje auta...

co do samodzielnego montazu to uzyj :szukaj: bo naprawde sporo juz opisane było na tym forum...

ajro
24-12-07, 19:39
Hej wam
No i wracam do swojego problemu, na upartego, ale ze strachem w oczach poszedłem ściągnąć ten wkład lustra wg instrukcji. Ten plastik z trzpienia mi zszedł ale mam problem tymi silniczkami one nie chcą puścić. W instrukcji (http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=20154) piszę żeby energicznym ruchem to wyszarpać lecz obawiam się złamania tych plastików od silniczków. Czy ktoś się jeszcze tym bawił ? Z pewnością, ale niech opisze jak u niego było. Aha i jeszce jedna sprawa te maty grzewcze z allegro są albo za duże albo za małe mnie tam brakuje ok. 1cm z każdej strony, jak myślicie da radę rozgrzać całę szkło jeśli nie jest objęte całe matą. Ile to trwa zanim odmrozi lustro. Do jakiej temp się rozgrzewa. Serdecznie proszę o wypowiedzi sensowne
Pozdro

michal750
24-12-07, 23:07
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=20154
http://moto.allegro.pl/item264048946_wklad_mata_grzewcza_do_lusterek_gb10 s_gwarancja_.html