Zobacz pełną wersję : klucz do przyjemnosci :D
No dobra - wiem, ze to glupie pytanie, ale...
popsul mi sie kluczyk ;) Krotkie pytanie, bo lazilem po jakis punktach dorabiania kluczy, ale tam tylko robili oczy, w necie nie znalazlem albo slabo szukalem ;) Chodzi o ta gumke taka czarna na kluczu, bo teraz mam tylko kawalek blachy, ale moze mozna dokupic gdzies kawalek plastiku hondowego na kluczyk - no nie wiem - wiec pytam :D zdjecie kluczyka:
z gory wielkie dzieki za odpowiedz :]
mnichalhttp://powerplant.pl/kluczyk.jpg
raczej sie nie da dokupic samej gumki, radzilbym dorobic kluczyk z koncowka (tam gdzie byla ta gumka) juz ze znaczkiem hondy,
w wielu punktach gdzie dorabia sie kluczyki, maja juz te gumki czy plastiki z logiem róznych firm motoryzacyjnych i moga ci to dorobic. Zagadaj z Vassago, bedzie vcos wiedzial na ten temat :-)
Witam.
Mam ten sam problm co kolega...;)
Niestety ta gumka pozlazila z 2 kluczykow a nie posiadam tzw. klucza matki i z tego co wiem nie ma mozliwosci dorobienia kluczyka zapasowego bo nie ma jak zczytac kodu :(
Ale wlasnie interesowalo by mnie to jak "naprawic" taki kluczyk aby ten bilay plastik gdzie jest zapisany kod do imobilaizera nie wypadl przez przypadek.
Ja narazie to obwinelem tasma izolacyjna ale nie musze chyba pisac jak to wyglada... ;(
Pozdr
Pawel
gdzie wy wsadzacie te kluczyki ze az gumka sie psuje :?:
az gumka sie psuje
mi się coś kojarzy ale się powstrzymam... :lol:
Tylko po dorobieniu jesli macie AC nie zapomnijcie poinformować ubezpieczyciela. W razie kradzieży znajdą ślady na oryginalnym kluczyku o dmówią odszkodowania jeśli nie będa poinformowani... Najlepiej informacja pisemna z potwierdzeniem odbioru i dokumentacją fotograficzną powodu dorobienia kluczyka. Tak dla własnego bezpieczeństwa...
kurde no ja to ten kluczyk tylko w te dziurki co to pasuja wkladalem ;) a gumka trzymala sie na wlosku juz w momencie zakupu ;) generalnie to bym chcial sam plastik kupic, ale dorobienie... no nie wiem - moze sam sobie zrobie ;P z drewna czy cos :D czy wiecie gdzie w sztolicy mozna te hondowe plastiki kupic albo hondowego kluczyka dorobic?
A czy ktos wie ile kosztuje w ASO nowy kluczyk? Sprzedaja w ogole kluczyki `puste` :?:
Akurat mnie interesuje kluczyk od CRX (bez immo). Anyone?
ja tam dorobiłem kluczyk w normalnym punkcie dorabiania kluczy, A że nie ma tam znaczka hondy na tej gumce.... ludzie dajcie spokój, kto na to patrzy?
szit - no tak tez chyba zrobie i ja :D
ale zapytac bylo warto ;)
No dobra - wiem, ze to glupie pytanie, ale...
popsul mi sie kluczyk ;) Krotkie pytanie, bo lazilem po jakis punktach dorabiania kluczy, ale tam tylko robili oczy, w necie nie znalazlem albo slabo szukalem ;) Chodzi o ta gumke taka czarna na kluczu, bo teraz mam tylko kawalek blachy, ale moze mozna dokupic gdzies kawalek plastiku hondowego na kluczyk - no nie wiem - wiec pytam :D zdjecie kluczyka:
z gory wielkie dzieki za odpowiedz :]
mnichalObrazek (http://powerplant.pl/kluczyk.jpg)
Czy ktoś ma pomysł na coś takiego oprócz dorobienia klucza :/
[
niezły odkop :)
a tak w temacie to widzę takie wyjścia: (kolejność ma związek z sensem zastosowania)
- dorobić nowy kluczyk (oem albo typeR co sprzedają na naszej giełdzie)
- dorobić tzw. "rozwiązanie scyzoryk owe"
- oblać wszystko poxipolem/poxililiną, wyprofilować, pomalować i będzie...
:d to fakt
:d to fakt
ale lepiej "kopać" niż pisać co 10 postów nowy - taki sam temat.... :d
TAK ja mialem taki sam problem w moim Subaru Impreza, wypolerowalem sobie klucz na lustro, do tego fajny brelok z matowego alu i ... kazdy chcial ogladac -> lans niezly takiego klucza w knajpie nie mial nikt ;)
TAK ja mialem taki sam problem w moim Subaru Impreza, wypolerowalem sobie klucz na lustro, do tego fajny brelok z matowego alu i ... kazdy chcial ogladac -> lans niezly takiego klucza w knajpie nie mial nikt ;)
Chciałem zauważyć ,że to klucz z immo także chyba ten pomysł się nie sprawdzi :/
jak ma immo to sie nie da - racja
royeck1989
15-07-08, 00:03
no i ja odkopuje, bo kluczyki brzydkie, a pomyslu na renowacje nie ma. A co robimy z kluczykami ze sie tak poddaja? - Toz to kawalek gumy i kiedy tarmosi sie go w lapach badz lezy w wysokiej temp. to nie musze mowic co sie stanie.
proponuje takie coś http://civic-eg.com/viewtopic.php?t=2128&start=0
:D
kfas666 ma do sprzedania kluczyki oryginalne. Sam będę musiał się do niego uśmiechnąć, bo goła blaszka klucza powoli denerwuje.
Pablo18Kce
15-07-08, 09:31
Witaj. Ja swojego czasu dorabiałem kluczyk do IV gen. mojej dziewczyny. Zapłaciłem za do 15 zł. w punkcie dorabiania kluczy. Było to w jakimś markecie, zostawiłem klucz, poszedłem na 10 minut zrobić zakupy i jak wracałem to był już gotowy. Kluczyk wygląda jak oryginał jest na nim napis "HOND" ale zamiast tej gumy jest takiego samego kształtu czarny plastik. Powiem, też że ten dorobiony chodzi lepiej niż oryginał bo oryginałem nie szło odtworzyć klapy bagażnika a dorobionym idzie i to bez problemu.
Pozdro
fajny pomysł "na śrubokręta", dla amatorów majsterkowania ;]