PDA

Zobacz pełną wersję : Światło przeciwmgielne...!!!

KoszykCivic
18-01-13, 05:27
Witajcie czemu w mojej Hani światło przeciwmgielne jest z prawej strony i jaka może być przyczyna że nie działa???

P.S (Szwagier tez ma taka jak ja i ma z lewej, kolezka ma po lifcie i tez ma z lewej i żarówka była wyminiana)

mickee
18-01-13, 07:17
Masz tylne lampy z anglika. Nie działa bo pewnie wiązkę masz europejską (przewód poprowadzony do lewej lampy).

DamianPietras
18-01-13, 08:07
Masz tylne lampy z anglika. Nie działa bo pewnie wiązkę masz europejską (przewód poprowadzony do lewej lampy).

albo masz przeszczep całego auta z anglika:confused: czego ci nie życzę :p

Poll
18-01-13, 09:24
Albo walniety w dupala. Najmniej straszne bedzie, ze byly zniszczone. Jakby byla przekladka to tylu by nie ruszyli i by swiecila.

KoszykCivic
19-01-13, 06:29
z tego co widze po lakierze to byl malowany czyli ktos musial w nią uderzyc.. :/ Wiec co radzicie?

Marcel1
19-01-13, 09:09
Porównaj wiązki przy obydwu lampach, jeżeli wiązka jest europejska to z lewej strony (tutaj gdzie prawidłowo wg naszych przepisów powinno być światło przeciwmgłowe) powinieneś mieć dodatkowy kabel. Jeżeli się da (bo nie wiem) to podepnij lampę tą z przeciwmgłowym do lewej kostki i powinno jarzyć, pod warunkiem, że masz wiązkę europejską. Ktoś naprawiał tył po strzale i wstawił lampy z anglika być może :p

reXio
19-01-13, 11:30
Od razu bym robil modA na USDM :)

mirasek
19-01-13, 11:51
We wiązce nie ma wyprowadzenia na obie strony (przynajmniej nie znalazłem). Tylne p.mgłowe jeśli jest jedno to powinno być po lewej, więc jeśli masz lampy z anglika to wykonaj otwór na żarówkę w lewej lampie i podłącz do oryginalnej wiązki. Opcja druga to j.w. mod na USDM jak już jest taka okazja :)

Mam tylne lampy z anglika i to jeszcze z polifta w przedlifcie, czy oznacza to że mój paździerz był bity w tył? ;)

reXio
19-01-13, 14:29
Ja tez mam lampy z polifta :P Ale sam je sobie zmienialem, potem od razu USDM i jest malyna :)