Zobacz pełną wersję : Cieknie spod zaworu VTEC D15Z6
Mam taki problem, że cieknie mi olej spod zaworu VTEC w silniku D15Z6. Szukam uszczelki do zaworu pod ten silnik i nigdzie nie mogę znaleźć. Ktoś coś podpowie ? :P Będę wdzięczny ;)
www.haparts.pl
www.jdmshop.eu
tam nie maja?:confused:
jak nie ma na stronie, weź telefon i zadzwoń do Dzidy (Haparts) i ci ją powinien ogarnąć. :)
Niby jest, tylko to jest do B serii..Podejdzie do d15z6 ? Może Ktoś już wymieniał i się wypowie :P Rozkręcę jutro i zobaczę co i jak ;)
http://www.haparts.pl/15825-p08-005.html
Zadzwoń do Dzidy i on ci powie czy pasuje czy nie, to człowiek komputer:)
Odkręciłem dziś, wyczyściłem, założyłem na sylikonie do 300 stopni i dalej olej się sączy ;/ kur..
Odkręciłem dziś, wyczyściłem, założyłem na sylikonie do 300 stopni i dalej olej się sączy ;/ kur..
Tak jak mi powiedział Arturvf500 na silikon sobie tam można skleić żeby dojechać do warsztatu i wymienić na nowa :)
Zgłoś się też to w\w użytkownika ma dużo ciekawsza ofertę cenową co do uszczelek ;) Do B serii zapłaciłem 80zl
Yotomeczek86
19-01-13, 13:15
Tak jak mi powiedział Arturvf500 na silikon sobie tam można skleić żeby dojechać do warsztatu i wymienić na nowa :)
Zgłoś się też to w\w użytkownika ma dużo ciekawsza ofertę cenową co do uszczelek ;) Do B serii zapłaciłem 80zl
Terefere.. ja mam sylikonem czerwonym uszczelnioną i jakoś nie cieknie? A bez niego oczywiście że cieknie.. Należy dobrze oczyścić powierzchnie, odtłuścić i cienką warstwę tego sylikonu dać. Co też ja tak uczyniłem 2 razy i efektem jest to że nie poci się itp.
Polecam zakupy w Haparts ;) Wszystko mają, trzeba zadzwonić lub maila naskrobać.
Bo sylikon sylikonowy nie równy. Posmaruj Reinza i duże prawdopodobieństwo że nie będzie ciekło.
Dziś zrobiłem jeszcze raz, wszystko odtłuściłem, złożyłem na spokojnie, schło pół dnia i lipa dalej. Sączy minimalnie, no ale jednak..Założę nową uszczelką i się zobaczy ;)
Terefere.. ja mam sylikonem czerwonym uszczelnioną i jakoś nie cieknie? A bez niego oczywiście że cieknie.. Należy dobrze oczyścić powierzchnie, odtłuścić i cienką warstwę tego sylikonu dać. Co też ja tak uczyniłem 2 razy i efektem jest to że nie poci się itp.
Dopiero ja Cię do tego przekonałem i ja Ci pierwszy raz tak uszczelniałem! :D
Bo sylikon sylikonowy nie równy. Posmaruj Reinza i duże prawdopodobieństwo że nie będzie ciekło.
Najtańszym wysokotemperaturowym wklejam zawsze - nie cieknie :)
Jasne, że nie cieknie, wystarczy bardzo cieniutka warstwa. Ale ta uszczelka nie kosztuje fortuny i jak kolega tego nie potrafi poskładać tak, żeby nie ciekło to niech kupi uszczelkę i po problemie :)
Na dodatek wszystkiego, dziś zaświecił się check. Po zgaszeniu i odpaleniu check gaśnie, ale po jakimś czasie znów się zaświeca. Samo diagnostyka wykazała błąd nr 21, czyli elektrozawór vtec'a. Tylko co może być z nim nie tak ? Kostka spięta dobrze, itp