w samochodzie chce pzrełożyć przepustnice, zdemontowałem i zdjęłem z niej nakładkę- mikser. Teraz chcę założyć na nową przepustnicę i czym uszczelnić ten mikser. Czy silikon lub akryl się do tego nada?
mmmm... ja zawsze używałem silikonu do uszczelnienia takich połączeń, trzeba tylko poczekać, aż wyschnie dobrze.
Kolejną sprawą jest pojęcie mikser i akryl... mikser to może mieć gospodyni w domu, do mieszania czy ubijania pewnych składników, coś co nazywa się mikserem w instalacji LPG, to zwężka Venturiego.
Następnie akryl... nie jest to pojęcie precyzyjne, bo nie wiemy o co może chodzić, może być szkło akrylowe, tym raczej się uszczelnić nie da, chyba że masz jakąś technologię. Akrylowa może być również farba, tym raczej nie za bardzo da się uszczelnić zwężkę. Jedyne co to taśma izolacyjna mi przychodzi na myśl, która jest również wykonana z akrylu i to chyba po silikonie drugie najprostsze i najmniej skomplikowane rozwiązanie.