Zobacz pełną wersję : Pilnie czy w mojej hondzie reguluje sie zawory
adriangrabowski
03-11-07, 19:55
Hej mam pytanko kupiłem tydzień temu honde civic 6 generacji z silnikiem 1.6ils rok produkcji 1996 i mam pytanie silnik chodzi wspaniale tylko że jak jest zimny to słysze takie ciche stukanie i nie jestem pewien al są to chyba zawory czy w mojej hondzie są one regulowane ręcznie czy luzy sa kasowane automatycznie prosze o szybką odpowiedż starałem sie coś znależć w archiwum ale nie dało rady więc pytam ??????????????????????
wiekszosc hond "klika" na zimnym
regulacja jest mechaniczna-czyli regulujesz sam za pomoca szczelinomierza..
nie ma automatycznej/hydraulicznej regulacji...
wystepuje ona chyba tylko w legendzie po 98 albo nawet dalej....
adriangrabowski
03-11-07, 20:07
to super bo już myślełem ze ta moja wyśniona honda okaże sie szmelcem sorry ze pisze tak ogolnie ale nie wiem jaka jest dokładna nazwa tego typu silnika który ja mam wiec nic tylko regulować zawory i śmigać a wie ktoś może jakie tam mają być ustawione odlełości
to super bo już myślełem ze ta moja wyśniona honda okaże sie szmelcem sorry ze pisze tak ogolnie ale nie wiem jaka jest dokładna nazwa tego typu silnika który ja mam wiec nic tylko regulować zawory i śmigać a wie ktoś może jakie tam mają być ustawione odlełości
wartosci, zależne od silnika znajdziesz w szukajce...
oznaczenia silnika wraz z silnikami tutaj: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=25310