Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : urwana linka wlewu i bagaznika

kura8484
16-01-13, 18:44
Witam,mam pytanko czy wymieniał ktoś może linkę od bagażnika i wlewu ???? Dzisiaj mi się urwała rozebrałem wszystkie plastki żeby móc się dostać do linki i problem jest taki że gdy ciągnę linkę bagażnik się otwiera (prawidłowo) czyli wpychając ją do środka powinien się otworzyć wlew a tak nie jest czy ktoś miał podobny problem??? najgorsze jest w tym że rezerwa mi się pali a do pracy trzeba dojechać...

rotermada
17-01-13, 08:30
Witam,mam pytanko czy wymieniał ktoś może linkę od bagażnika i wlewu ???? Dzisiaj mi się urwała rozebrałem wszystkie plastki żeby móc się dostać do linki i problem jest taki że gdy ciągnę linkę bagażnik się otwiera (prawidłowo) czyli wpychając ją do środka powinien się otworzyć wlew a tak nie jest czy ktoś miał podobny problem??? najgorsze jest w tym że rezerwa mi się pali a do pracy trzeba dojechać...

W zimę ubiegłego roku wymieniłem linkę, zamówiłem ją przez allegro ale z samą wymiana czekałem do wiosny( za zimno na wygibasy i do tego wszystkie plastiki sztywne). Dopóki nie wymienisz linki możesz otwierać wlew paliwa z bagażnika zdejmując lewy boczek i przekręcając zabezpieczenie uwalniasz kołek który trzyma klapkę z czasem dojdziesz do wprawy :). Z wymianą linki jest trochę zabawy ale da się to zrobić samemu w lekko ponad godzinę.

kura8484
17-01-13, 18:31
Dzięki wielkie za pomoc,doszedłem do tego bagażnikiem nie jest tak źle :p martwi mnie tylko jedna sprawa cały bok plasitków będzie trzeba zdejmować??? no i wiadomo trzeba będzie czekać do wiosny :)

slaslu
19-01-13, 11:11
ja miałem identyczny problem, obejdzie się bez wymiany linki :
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?80712-EM2-Lans-SQUAD-)&p=1385926&viewfull=1#post1385926