Zobacz pełną wersję : Gdzie przekaźnik klaksonu?
Witam! Pytanie prozaiczne ale ważne.Gdzie dokładnie znajduje się przekaźnik klaksonu od Hani V gen. 1995r z SRS. Proszę jednak o bardzo ścisłą odpowiedź.Oczywiście zdjęcie mile widziane.Grzebie i znaleźć nie mogę a pogoda mroźna i taka pomoc była by mile widziana i oszczędziła czasu i być może grypy:) Dodam że przejrzałem tematy ale konkretnej nie znalazłem.
perla212267
16-01-13, 15:37
Przekaźnik będzie albo nie ja w d13b2 miałem ale jak robiłem MPI i kupiłem wiązkę z sedana z 92 to tam nie było. Jak ci nie działa sprawdź bezpiecznik po maską tylko w tej chwili nie mogę powiedzieć ci który to a jeśli chodzi o przekąźnik to jak jest zamontowany będzie przy skrzynce bezpieczników w kabinie z prawej strony taki czarny o bok wtyczki SRS.
pamietam tylko ze jesli przekaznik jest, to jest to 4 pinowa kostka, z bodaj zielonym i niebiesko-bialym kablem.
sciagnij sobie manuala albo rozpiske wiazek elektrycznych, i tam bedzie na sto procent, bo sam dzieki temu znalazlem ten przekaznik.
pozdro
Koledzy mili, potrzebna mi odpowiedź:) przekaźnik jest w tu... i ja mam wejść do auta tam zerknąć i powinien tam być.Proszę o taką odpowiedź.Dziękuję wszystkim co chcą mi pomóc bardzo serdecznie,jednak chcę ten przekaźnik zlokalizować, bo po przejrzeniu manuala wiem że musi być! I dlatego proszę o taką odpowiedź;)
Przekaźnik będzie albo nie ja w d13b2 miałem ale jak robiłem MPI i kupiłem wiązkę z sedana z 92 to tam nie było. Jak ci nie działa sprawdź bezpiecznik po maską tylko w tej chwili nie mogę powiedzieć ci który to a jeśli chodzi o przekąźnik to jak jest zamontowany będzie przy skrzynce bezpieczników w kabinie z prawej strony taki czarny o bok wtyczki SRS.
Z SRS jest przekaźnik i to nie ten o którym piszesz;(, bezpiecznik to pierwsza rzecz od której zacząłem sprawdzać:)
no jak ja grzebalem w wiazce to wlasnie do tej czarnej kostki wchodzi kabel od klaksonu. niczego innego juz tam po drodze raczej nie ma.
Zwracam honor,rzeczywiście jest miejsce na przekaźnik,po prostu go tam nie ma.Już go zdobyłem i muszę to uruchomić:)