PDA

Zobacz pełną wersję : Civic V-caly sie trzesie

faecd
03-11-07, 00:30
Witam, miesiac temu kupilem civica V gen. zadna rewelacja 1.3 94rok nie wiem jak to sie oznacza d3 w8 czy jak tam....generalnie to jest ten z gaznikiem
mam szersze opony na alufelach 15, przed kupnem w stacji kontroli facet mowil, ze geometria odbiega od normy ale mnie to nie przerazilo

Po kupieniu na autostradzie(bardzo ladna rowna nawierzchnia) troche mu w dupe dalem pocisnalem 160 ale... przy predkosci tak 110 i wiecej caly sie telepie, znaczy sie trzesie, kierownica i cala buda... i tutaj moje pytanie czy to moze byc spowodowane przez zle wywazenie kol? czy po zalozeniu zimowek 14 i odpowiednim wywazeniu problem zniknie??Czy trzeba wsadzac pieniadze znowu i cos tam naciagac??

Jezeli brakuje szczegolow mowcie to dopelnie opis civica

rafalb33
03-11-07, 09:24
geometria odbiega od normy
To najpewniej przyczyna. Jedz gdzies niech to zdiagnozuja pozadnie. Nikt ci przez neta nie pomierzy..... Dziwie sie, ze kupiles skoro wiedziales....

faecd
03-11-07, 11:46
aha...wiesz miala wiecej innych plusow. ok dziek, tak zrobie

!markos
03-11-07, 12:37
geometria nie jest odpowiedzialna za trzesienie buda - tylko krzywe/niewywazone kola, lub trafione opony. geometria do poprawki swoja droga, ale to nie jest powod trzesienia.

vtirally
09-11-07, 16:32
masz do wymiany przegub wewnętrzny, ja miałem dokładnie taki sam objaw cała buda się trzęsła

sadam
09-11-07, 22:01
masz do wymiany przegub wewnętrzny
niekoniecznie, pierwsze co to tak jak markos napisal, kola do sprawdzenia.mi np trzeslo buda jak mi sruba od alternatora wypadla i niestabilny byl i trzeslo

vtirally
09-11-07, 22:41
masz do wymiany przegub wewnętrzny
niekoniecznie, pierwsze co to tak jak markos napisal, kola do sprawdzenia.mi np trzeslo buda jak mi sruba od alternatora wypadla i niestabilny byl i trzeslo

jak coś nie tak z kołami to wali tylko kierownicą a nie całą budą, a przegub można sprawdzić poruszaj go ręką i zobacz czy duży ma luz jak duży to jego wina

!markos
09-11-07, 22:48
jak coś nie tak z kołami to wali tylko kierownicą a nie całą budąnajbardziej to czuc jak krzywe lub niewywazone sa tylne kola, normalnie kiere z rak wyrywa :lol:

inna sprawa, ze przegub tez moze byc winien

qba1983
11-11-07, 12:45
jak coś nie tak z kołami to wali tylko kierownicą a nie całą budą
pod warunkiem ze jest cos z kolami przedniej osi, jesli tylne kola sa walniete lub zle wywazone, tyo bedzie ci sie rzucac cala buda.