Zobacz pełną wersję : Jaki olej do civic 6 genaracja??
Witam.
Okolo 5 miesiecy temu mialem wymieniany olej wraz z wymiana filtra olejowego:)
Po przejechaniu ok 7 tys km wczoraj zauwazylem ze jest b malo oleju, na plakietce pisze 10w40 i teraz mam pytanie moi mili co lepiej zrobic...:
czy dolac olej jesli tak to jaki
czy moze wylac stary olej i wlac nowy, ale jaki??
Jeszcze mam jedno pytanko, czy moja ej9 ma jakis czujnik ktory w momencie malej ilosci oleju informuje mnie o tym fakcie??
Prosze o pomoc, z gory dzieki i POZDRAWIAM
a plakietce pisze 10w40
jest napisane.
to po pierwsze
czy dolac olej jesli tak to jaki
taki jaki na plakietce, jesli masz watpliwosci zalej nowy, najlepiej 10w40
czy moja ej9 ma jakis czujnik ktory w momencie malej ilosci oleju informuje mnie o tym fakcie??
a jak przekrecasz kluczyk to jakie kontrolki Ci sie zapalaja?i nie czekaj az Ci sie zapali kontrolka bop juz za pozno wtedy bedzie.
a tak poza tym tematow o oleju bylo w h... ale trzeba chciec opszukac :bicie:
niezdziwie sie jak kolejne ostrzezenie poleci
Po przejechaniu ok 7 tys km wczoraj zauwazylem ze jest b malo oleju jak kolega po takim przebiegu olej dopiero sprawdzil to wspolczuje silniczkowi... :ban:
a i do tego
Okolo 5 miesiecy czekal na jego wymiane... no comment
[ Dodano: Czw 01 Lis, 2007 ]
czy moja ej9 ma jakis czujnik ktory w momencie malej ilosci oleju informuje mnie o tym fakcie
jeszcze dodam ze taki czujnik to sie bagnet nazywa :D
Stan oleju sprawdzili mi w warsztacie gdzie go wymieniali wraz z wymiana filtra oleju, na plakietce jest napisane ze kolejna wymiana przy 130tys, na dzien dzisiejszy mam niecale 127 i z ciekawosci sprawdzilem, kolega nie umie czytac ze zrozumienim, napisalem ze 5 miesiecy minelo od wymiany oleju!!
Auta nie katuje i stad moje zdziwienie ze oleju jest za malo...
Ciekawi mnie jaki olej wlali w tym warsztacie, jutro tam pojade i ich wszystko wypytam.
Pozdrawiam
to moj blad :bicie: zwracam honor, kiepsko dzisiaj skladam literki :piwo2:
ale i tak polecam czesciej sprawdzac poziom - u mnie conajmniej raz w tygodniu mimo ze ani grama nie bierze :D
to ze auta niekatujesz to nieznaczy ze ma nie brac oleju.
Kolego a jaki olej polecasz, czytalem ze jak dolewac to tylko ten sam olej a ja bidny nie wiem jeszcze jaki tam siedzi olej, wiem tylko ze to 10w40 czyli chyba polsyntetyk, chyba ze sie myle:):)??
Czy to ze po 7 tys jest ponizej min to normqalna recz, nie za duo bierze tego oleju??:)
niektorzy na 1 tys dolewaja litr i jezdza wiec tragedii chyba nie ma... ale nie wiem ile oleju wchodzi od min do max, wydaje mi sie ze nieco mniej...
po raz tysiąc pierwszy jest temat o oleju.. tak ciezko uzyc opcji SZUKAJ?
I co on ma wspolnego z działem Turbo?
:ban:
LOCK