Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dźwięk informujący o włączonych światłach nie działa.

banka
12-01-13, 18:21
Witam mam mały problem a mianowicie parę dni temu zdarzyło mi się na chwilę zostawić auto na włączonych światłach.Zdziwiło mnie to bardzo bo jeszcze nigdy mi się to nie udało,po wejściu do kabiny zauważyłem,że po prostu przestał działać alarm informujący o włączonych światłach niby błaha rzecz ale troszkę irytująca,lubię jak wszystko w moim aucie działa bez zarzutu,czy ktoś może mi coś w tym temacie doradzić,z góry dziękuję i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.

bstwojtek
12-01-13, 18:31
a bezpieczniki sprawdzałeś?

Karpiczek
12-01-13, 19:27
Sprawdź czujnik otwartych drzwi. Najlepiej na włączonym zapłonie otworzyć drzwi kierowcy i sprawdzić czy się kontrolka zapali.
U mnie właśnie z powodu braku styku w czujniku przestał działać sygnał włączonych świateł. Na szczęście wystarczyło go przeczyścic.

Jak coś znajduje się on na wysokości rygla zamka na słupku.

kruczekvu
12-01-13, 23:08
U mnie właśnie z powodu braku styku w czujniku przestał działać sygnał włączonych świateł. Na szczęście wystarczyło go przeczyścic.
Zdarza się też że lampka w środku przy otwarciu drzwi słabo świeci co daje nam brak sygnału od świateł
U mojego brata tak było i po przeczyszczeniu działa do dziś

Krawiec
14-01-13, 17:12
stawiam na bezpiecznik....

Pustynniak
15-01-13, 09:09
miałem taki sam przypadek :) u mnie akurat w puszce która wydaje ten dzwiek przerwała sie ścieżka puszka znajduje się przy skrzynce z bezpiecznikami taka brązowa odepni ją otwórz i popatrz na ściezki czy któraś czasem nie jest przerwana czy nie skorodowała. (ewentualnie przpikaj miernikiem) daj znac czy ogarnołes temat

mickee
16-01-13, 09:27
Pamiętasz może jak jest zamocowane to pudełko? Wystarczy podważyć je śrubokrętem od dołu czy ma jakieś zaczepy od góry ?

darp4
19-01-13, 13:38
Jak nie swieci sie podswietlenie kabiny i lampka w zegarach przy otwartych drzwiach kierowcy to wina wlacznika znajdujacego sie na slupku.

banka
22-01-13, 23:00
Dziękuję serdecznie wszystkim,okazało się,że wystarczyło przeczyścić czujnik otwartych drzwi i jest OK.Pozdrawiam

kuster
27-01-13, 14:34
A to takie coś jest u nas? Od początku u mnie takie coś nie miało miejsca ^^ tzn jakieś dźwięki przy otwartych drzwiach i zapalonych światłach...

Marecki
27-01-13, 16:26
Owszem, jest.

meltoner
28-01-13, 12:44
A to takie coś jest u nas? Od początku u mnie takie coś nie miało miejsca ^^ tzn jakieś dźwięki przy otwartych drzwiach i zapalonych światłach...

Na szczęcie jest coś takiego. Już nie raz uratowało zycie mojemu bidnemu akumulatorkowi........

kissant
28-01-13, 15:34
Również myślałem, że tego dźwięku nie ma, o dziwo nie miałem również tego 'klikania' przy wlączonych kierunkowskazach.
Kiedyś przy zabawie z lampą (była wykrecana, zmieniane żarówki, cos tam poruszałem kablami) i to 'klikanie' się pojawiło (zostało do teraz),
natomiast dźwięk informujący o zapalonych światłach pojawił się równo z 'klikaniem' ale długo się nim nie nacieszyłem, bo po 2-3 razach ucichł ;d
Wie ktoś czym to może byc spowodowane? ;d

Marecki
28-01-13, 16:27
Pewnie jakiś bezpiecznik padł.

kissant
28-01-13, 22:04
Wszystkie sprawdziłem i są ok ;d

dudi189
28-01-13, 22:41
Nie jestem pewny czy to było w hondzie na 100% ale też mi ucichł ten dźwięk, zauważyłem jednocześnie że miałem żarówkę pozycyjną spaloną, wymieniłem żarówkę i piszczenie wróciło

kuster
29-01-13, 09:42
Hmmm... Muszę sprawdzić...

kissant
29-01-13, 15:41
Hmm ja żarówki wszystkie mam sprawne (wczoraj sprawdzałem), mam wrażenie jak by był jakis problem z instalacja/wiazka.
Nadmienie ze mialem przepaloną kostkę od H4 i 'amatorsko' ją wymieniłem na nową ;d

bstwojtek
29-01-13, 23:12
u mnie tez jak sie z tylu żarówka przepaliła to nie piszczało. bezpiecznik mi waliło i nie wiedziałem czemu a okazała się własnie ta żarówka trefna. wymieniłem i wszystko w porządku