PDA

Zobacz pełną wersję : Ambery jak podłaczyć kable.

yolek
12-01-13, 14:55
Jak w temacie. Nie wiem jak podłączyć aby to działało. Mam 3 kable od postojów ( 2 czarne, jeden czerwony), od kierunku 3 kable ( 1 zielony, 2 czarne) w oprawce mam 3 kable ( czerwony, czerwono-biały i czerwony ) Czerwony łącze z postojówką czerwony kabel, czerwono-biały z zielonym i czarny z czarnym od postojówki. Działa mi wtedy awaryjne normalnie, prawy kierunek szybko chodzi, nie działa postojówka. Jak połącze czarny z czarny od postojowki, działa postojówka nie działa kierunek. Co mam zrobic ?

Brylant1
12-01-13, 15:00
W pierwszej kolejnosci sprawdz ktory kolor kabla w oprawce dwu wloknowej odpowiada za wlokno 5wat a ktory za 21w. Czarny kabel w oprawce to minus dajesz go gdzies do masy. Kabel odpowiadajacy za wlokno 5w podlaczasz do plusa z postojowki a drugi do plusa kierunkowskazu, musi dzialac.

Budowa hybrydowych skrzyń biegów, short shiftery home made, zapraszam!!!

yolek
12-01-13, 15:12
Nie działa, jak podłącze tak jak mówisz działa tylko awaryjne. A tak to albo kierunek działa szybko albo postojowki, oba nie działaja wgl.

KamilWWL
12-01-13, 15:19
Zrób sobie prostą próbówkę z żarówki samochodowej. Posprawdzaj, który kabel jest od czego w obecnej instalacji. Na pewno te czarne kable co mówisz są całe czarne, bo trochę to dziwne? Jeden z nich musi mieć jakiś pasek innego koloru. Tak samo jak któryś czerwony z oprawki pod ambery.

smoku93
12-01-13, 17:56
pierwsza moja uwaga to taka ze nie powinienes sie za to zabierac bo jestes kompletne zero w tym temacie za przeproszeniem.

no ale. wez sobie oprawke 2 wł do ręki, włóż sprawną żarówke do niej i otworz maske w aucie... przyłóż czarny kabelek oprawki do minusa na akumulatorze a jeden a dwóch pozostałych przyłóż do plusa i zaobserwój ktore włukno sie pali, zaraz odejmij ten kabelek z plusa i przyłóż drugi.
następnie. mocniejsze włókno żarówki podpinasz normalnie tak jak masz kierunki w aucie oraz minusa też tak samo. natomiast włókno słabsze połącz kabelkiem z plusem z postojowki.
przypominam że nie zawsze minus to kolor czarny!! w eg3 czesto pojawia sie w innym kolorze i dobrze by było żebyś sprawdził ktory to plus a ktory minus.
p.s. jesli według tego nie ogarniesz to daj z tym spokoj albo daj komu na flaszke niech ci to zrobi:P
pozdrawiam

KamilWWL
12-01-13, 18:09
Masę łatwo rozpoznać, bo wchodzi tak jakby z boku oprawki ;)

Brylant1
12-01-13, 18:13
Podłączenie tego to jest dosłownie chwila i nie jest to trudne, ewidentnie robisz coś zle.

marczes82
12-01-13, 18:33
zrób tak:
http://www.civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=pozycja