PDA

Zobacz pełną wersję : Czyszczenie wnętrza.

qtrix
12-01-13, 13:21
Witam, dzisiaj stałem się posiadaczem hondy civic vgen. Wszystko było by w porzadku lecz wnętrze jest brudne(fotele i kanapa z tyłu są mega brudne).Pytanie do was czym to wyczyścić polecacie jakieś środki lub domowe sposoby. :D?

PlushaQ
12-01-13, 15:25
Odkurzacz piorący… na inne metody wydasz hajs, a efektu brak.

MM63
12-01-13, 15:31
Są firmy, które trudnią się praniem dywanów, mebli i innych tego typu rzeczy. Przyjeżdżają, robią swoje i gotowe.
Wnętrze samochodu nie powinno być problemem.

paweltdf
13-01-13, 11:41
Ja myłem karcherem i środkiem do prania dywanów, efekt super, środek wygląda jak nowy ale do tego musi być dosyć ciepło żeby to wyschło dobrze

kruczekvu
13-01-13, 13:53
Osobiście używam środka do dywanów i jazda
Samemu się zrobi to się doceni więcej
Tak myślę przynajmniej

probestic
13-01-13, 13:58
Ja rozbierałem całe poszycie foteli i prałem wszystko za koleją, tylną kanapę też ... efekt był warty tej pracy :] czysto jak w nowym aucie, a w dodatku bardzo długo utrzymywała się świeżość.
Najlepsze jaja były po upraniu jednego fotela, gdy porównałem efekt z drugim - jeszcze nie upranym ;)

qtrix
13-01-13, 14:22
Dziękuje pięknie za każdą poradę, lecz środek jest trochę zmęczony, fotel kierowcy ma rozdarcie i wychodzi pręt.Po prostu widać że czasy świetlności mają za sobą i zastanawiam się nad wymianą wszystkich siedzeń+kanapa tył. Lecz spróbuje wyczyścić wnętrze tak jak mówicie i wtedy zobacze jak bd to wyglądało. Pozdrawiam i dzieki za każdą poradę :)