Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : błotnik przedlift a polift

bstwojtek
12-01-13, 10:51
witam jak każdy wie że trudno jest dostać przednie błotniki z przedlifta a jak juz się znajdzie to cena kosmiczna. Moje pytanie czy ktoś może przerabiał taki błotnik z poliftowego na przedliftowy ile by z tym było roboty jak jest z uchwytami itp.?

Lucas.FK2
12-01-13, 18:34
Z uchwytami wszystko pasuje tylko kształt na lampę nie pasuje i tu byś musiał się pobawić w przespawanie :p

bstwojtek
12-01-13, 18:50
hmm może nie trzeba spawać tylko odciąć

MM63
12-01-13, 19:21
I jak to będzie wtedy wyglądać? Trochę słabo.
W ogóle warto kombinować?

bstwojtek
12-01-13, 20:16
jak ktos ma możliwość kupna w cenie ''złomu" błotnikow z polifta to myśle ze jest warto. Ale skoro jest mocowanie takie samo to chyba sie skusze a dalej juz cos sie wymyśli. ewentualnie jak ktos ma na handel błotniki to mogę kupic z przedlifta :)

sweet
12-01-13, 20:45
Dobra, to powiedz mi jak sprawę grilla wymyślisz?

bstwojtek
12-01-13, 20:52
ale co ma grill do błotnika? ja chce tak zrobić zeby mi błotniki z polifta weszły do przedlifta. chodzi mi czy jest duża różnica między jednym a drugim czy dużo trzeba go wycinać/naspawywać aby pasował do lamp z przedlifta

MadSkillz84
12-01-13, 20:54
''a dalej już coś sie wymyśli'' a jakos to będzie...typowe złe,nieprzedsiębiorcze myślenie, w efekcie końcowym okupione stratą pieniędzy, czasu, i zakończone myślą,''jednak trzeba było sie posłuchać...itd''

wulkanisko
12-01-13, 21:55
Chyba użytkownik zieluny robił taki przeszczep i wyszło OK.

pyotreq
12-01-13, 22:05
ale co ma grill do błotnika
Przedlift -> grill w błotniku
Polift -> grill w masce
Czyli jednak dokleisz grill? Bo ja tam tego jakoś nie widzę.

offspring
12-01-13, 22:59
Dobra, to powiedz mi jak sprawę grilla wymyślisz?

Eee,wy chyba nie wiecie czym jest błotnik a czym zderzak w samochodzie stąd ta komedia w tym temacie... Więc błotnik to ten kawałek blachy nad kołem,a zderzak to ta najbardziej wystająca z przodu część karoserii auta. Kolega bstwojtek zamierza zmienić ten kawałek blachy nad przednim kołem na inny kawałek blachy,tylko przedtem trochę go przerobić.

kruczekvu
12-01-13, 23:05
Gdzie grill a gdzie błotnik ?

Ja nie widzę u siebie żebym miał grill w błotniku a mam przedlift
Błotnik a zderzak to wielka różnica i nie bardzo mogę pojąć jak można mylić te dwie rzeczy
No chyba że o czymś nie wiem

T0mekk1
12-01-13, 23:14
No właśnie. Dużo osób myli zderzak z błotnikiem.:D

sweet
12-01-13, 23:40
Mea Culpa. Wprowadziłem lekki zamęt z tym grillem :)

jawasaki
13-01-13, 00:29
Może lepiej napisać do tego użytkownika ,auto idzie na części - a błotniki dobre : http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?43917-D16Y3-MB1-quot-OCEAN-BLUE-quot-%28Micha%B3J%29/page41 , Wd. mnie nie opłaca się przerabiać - jest inny kształt na lampę , i do blotnika z polifta byś musiał jeszcze coś przyspawać bo wycięcie na lampę jest większe niż w przedlifcie.. - koszta spawania , szpachlowania , lakierowania - wychodzi więcej albo to samo - a błotnik będzie i tak złomem... już lepiej stary klepać niż kombinować... .

wulkanisko
13-01-13, 01:11
Klepać wyklepiesz ale jak żre go rdza to nic z niego nie ulepisz. Ten Michała też podżarty więc rewelki nie ma.

pyotreq
13-01-13, 09:27
Dużo osób myli zderzak z błotnikie
Np. ja :D biję się w pierś.

nie bardzo mogę pojąć
Postaraj się to jakoś ogarnąć jednak.

A nie da się ogarnąć jakoś oryginalnych? Bo teraz z zakupem nowych to będzie dość spory problem nie tyle ze względu na cenę, ale właśnie na stan.

kruczekvu
13-01-13, 13:42
Postaraj się to jakoś ogarnąć jednak.
Mimo szczerych chęci nie da się

straznik
13-01-13, 14:40
Polift -> grill w masce

a Ty nie mylisz przypadkiem błotnika ze zderzakiem?:)

kruczekvu
13-01-13, 20:14
a Ty nie mylisz przypadkiem błotnika ze zderzakiem?
No to już wyjaśniliśmy

Np. ja biję się w pierś.