Zobacz pełną wersję : Szybkie pytanie o silnik krokowy
a-d-a-m-e-k
01-11-07, 10:03
Witam.
Chce wyczyścić slinik krokowy tylko nie jestem pewien czy to ten co zaznaczony na fotce?
http://picasaweb.google.com/astypik/Civic/photo#5127794494588501826
Pozdr Adam.
tak to jest silnik krokowy :)
a-d-a-m-e-k
01-11-07, 13:55
Dzieki, już po czyszczeniu :) Mam pare fotek wieć w wolnej chwili wrzuce jakiś opis do D15B2.
co ci dało przeczyszczenie silnika krokowego???
co ci dało przeczyszczenie silnika krokowego???
I tak dobrze, ze nie chodzilo o silnik kroczący czy jakoś taktoś kiedyś ktoś napisał ;)
Wiec? Dusił sie na wolnych obrotach? Bo u mnie tak do 2000-2500 szarpie, dusi sie, brakuje mocy ;/ Moze to byc krokowy?
zapłon stary zapłon podstawa masz pewnie ustawiony źle .u mnie do 2500 było brak mocy silnik przerywał szarpał a powyzej szedł noramlnie 20 sekund roboty i działa super.jeżeli chodzi o ustawienie jeżeli nie wiesz jak nie kombinuj,choć jest to banalne i wystarczy popuścic śrubki aparatu zapłonowego i popchnąć go w stronę szyby tak jest ustawiony na maxa. :aloha:
Wiec? Dusił sie na wolnych obrotach? Bo
sławny
u mnie tak do 2000-2500 szarpie, dusi sie, brakuje mocy Moze to byc krokowy?
trzeba poluzować trzy śruby którę ida bezpośrednio do bloku na aparacie zapłonowym widać dystans ok 3 cm jak przesuniesz go troche w strone szyby powinie isc lepiej.Ja dziś ustawiałem zapłon bo miałe za duże obroty .na ciepłym silniku lekko poluzowałem włączyłem silnik przesunąłem tak aby na obrotomierzu było ok 900-1000 obrotów i zrestartowałem kompa wyciągaja bezpiecznik back up 7,5 A jak silnik ostygł włączyłem na 10 minut na wolnych obrotach elegancko sie ustawił i smiga ładnie.jak za bardzo podciągniesz na jałowym biegu bedziesz miał za duze obroty!!! trzeba to robić z wyczuciem jak nie czujesz sie na siłach nie rób tego sam żeby czegoś nie sknocić.pozdro