Zobacz pełną wersję : Co sadzicie na temat pilotów uniwersalnych samokopiujacych?
Pytanko jak w temacie, mam 2 piloty od alarmu Stelli ale oba raz działaja raz nie. Chcę kupic na allegro jakis uniwersalny i go skopiowac. Czy ktos przeprowadzil taka operacje z pozytywnym skutkiem?
Mam taki pilot uniwersalny samokopiujący, o dokładnie coś takiego http://allegro.pl/pilot-uniwersalny-samokopiujacy-do-alarmu-bramy-i2904985425.html
W dwóch bramach mam kod stały (niezmienny) i działa to nawet ok. Ale nie wiem czy częstotliwość w twoim alarmie się zgodzi i czy nie masz tam przez przypadek kodu zmiennego, bo jak tak to ci nie zadziała.
PS: Piloty te działają na mniejszą odległość i najlepiej kopiować sygnał z oryginalnych pilotów a nie z innego uniwersalnego samokopiującego.
Sadze, ze to co mam sa oryginalne. Wlasnie o tego typu piloty mi chodzily. Dobra, sprobuje i zobacze. Jak dlugo masz tego pilota?
w normalnym alarmie samochodowym ten pilot nie zadziała (kod zmienny)
jesli masz jakś badziew wykorzystujący jedynie część stałokodową to zadziała...
Sadze, ze to co mam sa oryginalne. Wlasnie o tego typu piloty mi chodzily. Dobra, sprobuje i zobacze. Jak dlugo masz tego pilota?
Ja mam rok. Ale pamiętaj że to brama. Tak szczerze to myślę, że ci na 99% nie zadziała, tak jak mówi stoowa.
Mógłbyś kupić zabawkę do kradzieży aut, samouczące na zmienne kody, ale wyniesie ci drożej jak nowy alarm :]. Niemniej za 20 zł to wiele nie ryzykujesz ale i cudów z chińskiej republiki ludowej nie ma się też co spodziewać.
Ten alarm to ze 100zl kosztuje... Taki juz byl. Zamowilem, zobaczymy. Najwyzej sie sprzeda tego pilota ;)
Ok. I mam prośbę jak już przyjdzie i zaprogramujesz to napisz czy działa, może innym się przyda ta informacja.
A jak to nic nie da to do robic? Te piloty dzialaja coraz gorzej, juz nie raz stoje przy samochodzie i klikam i klikam jak glupi...
Wiesz co ja bym zrobił. Najpierw bym kupił dobre baterie do pilotów. Oczyścił guziki i zobaczył jak płytki wyglądają i czy nie są styrane. Może będą pozytywne zmiany. A jak nie to może wypada sprawdzić gdzie alarm ma antenę i ją sprawdzić (wtyczka, kabel, łączenia itp).
Zobacz aukcję alarm stelli (może dokładnie taki masz). http://allegro.pl/alarm-samochodowy-steeli-men-autoalarm-czujnik-i2878351542.html
Pierwsze co zwróciło moją uwagę to "zmienny kod" - więc uniwersalne nie zadziałają.
A drugie to kurde nie ma słowa o antenie. Ale zobacz ten schemat: http://www.pliki.amt-alarmy.pl/STEELI%20MEN/STELI%20MEN%20Instrukcja%20HT-100.pdf
Na rysunku masz kabel czarny, antena odbiorcza ( nie podłączać) - dziwne może się pomylili i miało być nie odłączać... Niemniej ja bym szukał tego kabla i zobaczył czy jest i w jakim stanie
Rozkrecilem pilota i styki wszystko cacy. skrecilem go i nie dziala teraz w ogole. Baterii nie wyciagalem. :/
No ale trzeba zacząć od tego co jest pewne więc dobra bateria to podstawa...
Dzis juz za pozno, zeby leciec do sklepu. Ale probowalem go dodac do alarmu, ale nie moge wprowadzic w stan nauki....
To znaczy że jednak to zmienny kod. Daj znać jak kupisz tą baterię.
Dziwne, bo przez chwile podzialal ten pilot. Jutro lece po baterie, bo na dzien dzisiejszy auto jest zamkniete a ja z zadnego pilota nie moge go otworzyc :(
Kupilem bateryjke i dziala, wiec to pewnie przyczyna. Jutro powinienem dostac pilot samokopiujacy i sprobujemy z nim podzialac. A tak przy okazji: czy ktos probowal dorobic sobie przycisk do centralnego w srodku? W tym alarmie jak sie nacisnie hamulec podczas jazdy to drzwi sie blokuja i otwieraja sie dopiero po wyjeciu kluczyka, a ja chcialbym zrobic taki patent, zeby w srodku zamontowac sobie przycisk, ktory by mi otwieral i zamykal drzwi. Czy ktos to robil i wie pod jakie kabelki sie podpiac? Chodzi mi o przycisk "samocofajacy sie", tzn taki jak np w VW, Skodzie itp.
takie sterowanie jest mozliwe...
podpinasz sie pod te same kable pod ktore masz wpiety alarm...
Tylko w instrukcji jest kilka kabli do otwierania i kilka do zamykania. I teraz nie wiem pod ktore konkretnie, bo nie chce wszystkich odcinac :D
Odebralem dzis pilota i go zaprogramowalem. Dziala super! Powiedzialbym, ze nawet lepiej niz oryginal. No i tak jakis solidniejszy. Takze do alarmu Stelli Man nadaje sie doskonale!
No to spoko. Dobrze wiedzieć, że jednak wyszło pozytywnie. Teraz masz wszystko działające :) stary i nowy pilot.