Zobacz pełną wersję : Elektryczna szyba w EJ6 nie działa, w czym problem???
Witam, jak w temacie, mam Coupete z 97 i nie działa mi prawa szyba od pasażera. Nie reaguje na przycisk, do tej pory otwierała się tylko do połowy i dalej nie miała siły iść. Myślaem ze to coś z prowadnicami... ??? :bicie:
trzeba sprawdzic
włacznik
silniczek
mechanizm
wiazke w drzwiach (wtyczke)
Wiązkę już sprawdziłem, jest wszystko ok, zdejmę w najbliższym czasie boczek i tam pogrzebie, dzięki za odpowiedz :piwo2:
witam,
mam ten sam problem, dzisiaj chcialem opóścić szybe od pasażera a tu zonk,. nie działa pstryk (nie słychać buczenia) ani od kierowcy ani od pasażera, (lewa szyba od kierowcy działa bez problemu)
możecie sprecyzowac na czym i jak sprawdzić
-włacznik
-silniczek
-mechanizm
bo znaleźć to myslę żę bede potrafił tylko w jaki sposób stwierdzić żę akurat przyczyną jest jedna z tych rzeczy ?
zacznij od "docisnięcia" kostki w miedzy drzwiami a błotnikiem...
mało roboty a może pomóc...
kostki tzn, bezpiecznik ? wybaczcie ale nie jestem fanem motoryzacji, i nazewnictwo które dla was was jest oczywiste dla mnie to ciemna magia, na szczescie manualnie radzę sobie już lepiej ;) tylko musze zdiagnozować problem. dzisiaj już jest za póxno ale jutro spróbuje namierzyć "kostkę" i dam znać :)
przeglądam właśnie manuala ale za wiele nie ma tam o przykładowych usterkach, jedynie jak coś zdemontować i zamontować.
otwórz drzwi
pod zawiasem - nizej -bedzie guma w której idą kable
docisnij ją w stronę drzwi (pod gumą jest kostka, która wchodzi w drzwi i własnie potrafi czasem nie bardzoo łączyć)
Polecam jeszcze sprawdzić czy niechcący nie włączyliśmy blokady lewego okna, przy panelu sterowania szybami kierowcy. ;)