Zobacz pełn± wersję : tylne lampy na diodach LED - problem
Witam. Mam problem z tylnymi lampami na diodach LED. Otoz czasami zdaza sie,ze lewa lampa mi nie swieci - konkretnie chodzi o postojowke. Z tego co sie dowiedzialem,to na 99% jest to modul sterowania. Czy ktos z Was moze wie czy taki modul mozna gdzies zamowic,a jesli tak to gdzie. Jesli ktos z Was wie cos na ten temat i moglby mi pomoc,to bede bardzo wdzieczny.Z gory dziekuje. Aha i jest to dokladnie taka lampa: http://sklep.monster-tuning.pl/images/FKRLXLHO001.jpg
Pozdrawiam:)
skolopendra
04-11-07, 14:05
99% jest to modul sterowania
6 gen chyba niema czego¶ takiego jak moduły sterowania lamp ??
:agent:
elektryk mi powiedzial,ze ta lampa na diodach (czyli lewa i prawa) ma swoj modul sterowania - jest to mala kostka zatopiona w jakiejs masie. I ta kostka przekazuje sygnal do lampy, ktora dioda ma sie zapalic. I ten ziomek powiedzial,ze musze zakupic caly ten modul, a nigdzie tego nie moge znalezc :( a skoro mam problem tylko z diodami od postojowki i to czasem sie tylko nie swieca,to sie zastanawiam czy nie idzie tego modulu jakos naprawic,ale niestety nie znam sie na elektryce ani troche... a modulu nie moge znalezc i pozostaje mi kupno nowych lamp,co mi sie nie usmiecha - cena :( pozdrawiam
a gwarancja? z tego co sie orietuje producent tych lamp daje rok ale moge sie mylic
sprawdz kabelki oraz wtyczki. One s± zalane silikonem aby sie nie ruszały. We wtyczkach s± blaszki, które mog± sie ruszać jesli silikon nie trzyma kabla.
Mialem to w swoich LEDach. Kabel byl luzny i blaszki nie stykaly sie w kostce. Wcisnelem kabel mocniej we wtyczke i izolacj± podkleilem.