Zobacz pełną wersję : Zalozenie wspomagania
Witam,
Chcial bym spytac czy jest duzy problem z wsadzeniem wspomagania do mojej kanadyjki EH2 ktora wspomagania nie posiada? Czy wystarczy taki zestaw z forum: maglownica, pompa, lapa, zbiorniczek i kolo pasowe. Cos tam moze zaskoczyc czlowieka?
jeszcze są oczywiście węże i chłodnica oleju.
sani różnią się w zależności od wersji maglownicy czy jest z lub bez wspomagania
coś było że zamieniając w którąś strone, sanek nie trzeba było wymieniać, ale nie pamiętam czy w przypadku wspomaganie->brak wspomagania czy na odwrót. a wszystko przez różną grubość magla.
Dzieki za info a gdzie ta chlodnica jest zlokalizowana?
Na pasie przednim.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
To czyli nie obejdzie sie bez wymiany sanek? To dochodzi chyba sporo roboty?
Sanki trzeba zmienić w przypadku dokładania wspomagania. W drugą stronę nie koniecznie.
Roboty dla wprawnego mechanika z podnośnikiem nie jest wiele. U mnie założenie wspomagania trwało jakieś 1,5 godziny "na spokojnie".
To juz wiem na czym stoje, dzieki wielkie.
Sanki trzeba zmienić w przypadku dokładania wspomagania. W drugą stronę nie koniecznie.
Roboty dla wprawnego mechanika z podnośnikiem nie jest wiele. U mnie założenie wspomagania trwało jakieś 1,5 godziny "na spokojnie".
Wystarczy mieć ucho do magla ze wspomaganiem i delikatnie poprawić otwory. Nie trzeba wymieniać sanek.. Chyba, że ktoś ma ochotę, to można :)
Czyli chodzi tylko o otwory w sankach w ktorych nie miesci sie magiel? Poprawic czyli powiekszyc? Poszerzyc? Trzeba je wyciagnac czy idzie to zrobic na samochodzie? Chcial bym to zrobic w najblizszym czasie tylko wolal bym zeby mnie nic nie zaskoczylo.
Ale kombinujesz kolego.. :) Nic nie trzeba wyjmować, robić TYLKO przeróbkę uchwytu.
Tutaj masz jak przerobić uchwyt - widok z góry, na czerwono zaznaczone gdzie musisz rozwiercić trochę, ile to juz przy montażu sobie popatrzysz aby śruby trafiły na otwóry ( uchwyt musi być ten od magla ze wspomaganiem):
http://zapodaj.net/de4d9f53a5f61.png.html
OK juz czaje dzieki wielkie