Zobacz pełną wersję : linki od ręcznego
Panowie. Jest jakiś sposób aby "zregenerować" linki od hamulca ręcznego, ponieważ został już wykorzystany cały zakres naciągu.
Pozdrawiam.
Poluźnij hamulce, żebyś nie miał ręcznego. Popompuj hamulcem i naciągnij z powrotem ; )
No ale właśnie nie ma wogóle ręcznego. Ktoś tak pięknie jeździł. kupiłem Civica niedawo i poprawiam co sie da. Bębny troche porysowane ale to juz załatwiła tokareczka, klocki nowe :D a i nie rozumie : pompuj hamulcem: ?
sciagnij beben i tam regulujesz, ale na tyle zeby go zalozyc spowrotem
Nie zawuważyłęm żeby tam była jakaś regulacja, nie przypatrywałem sie. Ale dzieki za informacje ;)
http://www.samnaprawiam.com/sites/default/files/images/18_0_30.jpg
ta rozporka ponizej sprezynki, i tym sloneczkiem krecisz zeby rozszerzyc
jak przedobrzysz to nie zalozysz bebna na szczeki
Kolego wyżej mam pytanko gdzie można dostać nowe te blaszki które kotwiczą szczęki hamulcowe do "tylnej ściany bębna?? Przyznam szczerze że nawet bardziej by mi chodziło o te trzpienie na które te blaszki nachodza bo u mnie już główki takie troche jakby zjedzone przez czas:p a zapewne będzie to w zestawie. I dla spokojności bym sobie wymienił.
W sklepach motoryzacyjnych typu RK NIEDZIALEK, INTER CARS i innych występuje to jako cały zestaw montażowy ze sprężynkami, z tego co pamiętam to coś około 45zł za stronę, osobno nie dokupisz tych blaszek lub trzpieni chyba że używki pasują od mondeo MK2
zestaw montazowy szczek hamulcowych
np w intercars :P
A dzięki kolego dzięki, tak myślałem a ja bym tylko same trzpienie potrzebował bo wszystko inne jest z tego co widać i czuć ok. Także cały zestaw to w ostateczności. Ale pogrzebie jeszcze i może coś znajdę. pozdro
Ogłoś się w naszej giełdzie. Możesz wyrwac w dobrym stanie trzpienie z auta używanego.
Wiem wiem kolego ale narazie spróbuje zagadać z kumplem który może by miał możliwość dorobienia takiego czegoś na tokarce i wtedy były by to całkiem nówki (i nie trzeba by całego kompletu kupować) :) tylko że będę mu musiał dać na wzór jeden taki trzpień. No zobaczymy może się uda to zrobić, a wtedy może ktoś z forumowiczów byłby chętny na takie coś:confused: Jak będę coś bliżej wiedział to dam znać.
Reglacja przyniosła pożądany efekt. Dzieki wszystkim za pomoc. :) Temat do zamknięcia.