Zobacz pełną wersję : przegub
mam do wymiany przegub (tyka przy prawym kole jak skrecam) no i bylem u mechanika zeby sie dowiedziec ile by taka wymiana kosztowala. facet ma na szyldzie ze sie specjalizuje w japonczykach takze spodziewalem sie ze bedzie obeznany tymczasem powiedzial mi ze cena samej robocizny wyniesie 60-200zl. spytalem skad ta rozbieznosc to powiedzial ze nie wie czy da sie w ogole wymienic sam rpzegub czy nie trzeba calej polosi ( powiedzialem ze da sie chyba przegub bo widzialem ze mozna kupic sam przegub jako czesc) i tam cos mowil o wahaczach ze nie wie czy 1 czy 2. co o tym sadzicie czy warto zostawiac auto u takiego mechanika? i czy ktos wymienial i ile zaplacil? z gory dzieki za pomoc.
Jak koles nawet nie wie ze w Hondzie sa wielowachacze to go olej.
Z doswiadczenia wiem, ze jak mechanik daje ci duza rozbieznosc jesli chodzi o koszt naprawy to na 99% chcesz cie walnac na kase i sprawdzic czy jestes jelen czy nie.
Porzadny mechanik od razu ci powie konkretna cene za robocizne.
ja za wymianę przegubów wewnętrznych zapłaciłem 70 zł to zewnętrzne raczej taniej
to sie podepne tak pod temat .. ile kosztują zimmerblocki ... czy jak to sie pisze ;-))) no i jaki koszt ich wymiany ??
kupowac jakies orginalne czy zamienniki ?? to moja pierwsza honda wiec za bardzo nie wiem ..
bo mi puka przy ruszaniu lekko i na przeglądzie mówili ze najblizszym czasie dobrze by było to wymienic ...
mam do wymiany przegub (tyka przy prawym kole jak skrecam) no i bylem u mechanika zeby sie dowiedziec ile by taka wymiana kosztowala. facet ma na szyldzie ze sie specjalizuje w japonczykach takze spodziewalem sie ze bedzie obeznany tymczasem powiedzial mi ze cena samej robocizny wyniesie 60-200zl. spytalem skad ta rozbieznosc to powiedzial ze nie wie czy da sie w ogole wymienic sam rpzegub czy nie trzeba calej polosi ( powiedzialem ze da sie chyba przegub bo widzialem ze mozna kupic sam przegub jako czesc) i tam cos mowil o wahaczach ze nie wie czy 1 czy 2. co o tym sadzicie czy warto zostawiac auto u takiego mechanika? i czy ktos wymienial i ile zaplacil? z gory dzieki za pomoc.
Znajdz innego. Jak specjalista nie wie co i jak to dupa z niego a nie specjalista.
za wymianę zewnętrznego dawałem 50 zł
Wymiana zewnętrznego to prosta sprawa miałem do wymiany prawy koszt samego przegubu to 150 zło przynajmniej mnie tak wyniósł a wymiana to 2-3 godzinki roboty nawet na mnie chociaż byłem zielony w tym :)
to ja zapytam zeby nei zakladac nowego topiku
cos sie odzywa przy ruszaniu i skrecaniu w prawa strone, w lewno spokoj,
ktory to bedzie lewy ?czy prawy ?? i jak wyczaic czy zewnetrzny czy wewnetrzny ??
:hinczyk:
[ Dodano: Czw 15 Lis, 2007 ]
ale jestem idiota !!! ale po kilku piwach to sie zdarza;)
oczywiscie ze z lewej strony, tylko jak wyczcaic czy to wewnetrzny czy zewnetrzny?
:kirczak:
Odswierze troche temat bo przymierzam sie do wymiany:) ale jestem zielony, wiem na pewno ze musze wymienic przegub te nc ojest pod mazeta osloniety, ale zrodzilo sie kolejne pytanie (prosze sie nie smiac :) ) jak to zewnetrzny i wewnetrzny przegub ?!?! :) wewnetrzny to rozumiem ze te nco pol os wchodiz w niego i do kola leci a zewnetrzny to ktory w takim razie ?
Nie kolego :) zewnętrzny to jest ten przy kole a wewnętrzny po drugiej stronie półosi przy silniku.
aha hehe dorbze wiedziec :) dzieki za wyjasnienie :)
Hehe
Dupa nie macher 60-200zl Dla obczajnego czlowieka jest to ok godz pracy Dla mniej wprawnego 2 :) W warsztacie niedaleko mnie kosztuje to 60 zl
Ja tez mam do wymiany i chyba zamowie ten
http://moto.allegro.pl/item354540659_przegub_japonski_hdk_honda_civic_civ ic_coupe_crx.html
No i sam sie pomecze:)
Hehe
Dupa nie macher 60-200zl Dla obczajnego czlowieka jest to ok godz pracy Dla mniej wprawnego 2 :) W warsztacie niedaleko mnie kosztuje to 60 zl
Ja tez mam do wymiany i chyba zamowie ten
http://moto.allegro.pl/item354540659_przegub_japonski_hdk_honda_civic_civ ic_coupe_crx.html
No i sam sie pomecze:)
JA 2 tygodnie temu zmienialem przegub na własnie ten;))) Jak dla mnie jest super jeszcze działa heheh
Wymiana przegubu to jest godzina z zapasem !!!! odkrecasz zaledwie ok 4 śrób i wyciagasz półoś , potem na imadło młotek jedne mocne walnięcie i przegub zdjęty z półosi !!!! Zakładasz nowy i wsadzasz w stare miejsce;)))) W zasadzie nawet kanał nie jest potrzebny.
Damian, mam ten sam przegub jeżdżę na nim już prawie rok i jest wszystko si :aloha:
w norauto biorą 100zl bez czesci.
a jak stuka to znaczy ze pewnie masz łozyska rozwalone.
kwestia wymiany oslony przegubu i lozyska.
jakby co to mam te czesci z auta przeznaczonego do rozbiorki.
ktos tu chce opchnac lozyska.... zmienialem troche przegubow juz w hankach swoich, i nigdy nie musialem lozyska :aloha:
hej tomcyk
mam pytanko, za ile wymienilbys mi lozyska (tył) i oslone przegubu przod.
mam honde na czesci wiec albo rozliczymy sie w gratach jakis lub w gotówie.
daj znac na priv
Wymiana tylnego łożyska to chwila moment jest razem z piastą wystarczy wyciągnąć i włożyć nową zero trudności z osłona jest trochę więcej grzebania.