Zobacz pełną wersję : Podświetlenie tylnych słupków i wnętrza
Mam pytanie czy ktoś próbował zamontować podświetlenie tylnych słupków jak w mercedesie, bmw itp ... Dostałem takie lampki podświetleniowe z hondy legend i planuję to tam zamontować, ma ktoś jakieś projekty wykonane lampek w tylnych słupkach?
Drugie pytanie czy o coś takiego z accorda http://allegro.pl/lampka-oswietlenie-kabiny-honda-accord-vi-98-02r-i2888163424.html pasuje do civica 6gen 5D - bo to wygląda praktycznie identycznie a fajne ma dodatkowe światła, ale czy to ma te same wymiary ?
Jak z podświetlaniem wnętrza - nóg kierowcy i pasażerów (tył i przód) - macie jakieś uwagi / porady ?
czy ktoś próbował zamontować podświetlenie tylnych słupków jak w mercedesie, bmw itp ...
Ktoś to ma, właśnie chyba z BMW albo Mercedesa te światełka, ogólnie to mało tam miejsca jest jeżeli chodzi o głębokość montażu.
Drugie pytanie czy o coś takiego z accorda http://allegro.pl/lampka-oswietlenie...888163424.html pasuje do civica 6gen 5D
To że wygląda identycznie to nie znaczy, że identyczne jest, trzeba by było sprawdzić. Ale jak masz teraz w swoim alarm jak ja i kopułkę od centrala to trzeba będzie kombinować. Fajna opcja to maplight w lusterku z MG ZF-a chyba, mam-polecam.
Jak z podświetlaniem wnętrza - nóg kierowcy i pasażerów (tył i przód) - macie jakieś uwagi / porady ?
Mam poradę, mianowicie nie zakładaj tego, bo zbędny bajer i widać brud na dywanikach tylko. Aha no i chcesz podświetlać pasażerów we wnętrzu?
Ktoś to ma, właśnie chyba z BMW albo Mercedesa te światełka, ogólnie to mało tam miejsca jest jeżeli chodzi o głębokość montażu.
To mnie zdziwiłeś bo się wydaje że głębokość montażu jest dość duża, szczególnie tam gdzie pas wychodzi i miejsca obok.
To że wygląda identycznie to nie znaczy, że identyczne jest, trzeba by było sprawdzić. Ale jak masz teraz w swoim alarm jak ja i kopułkę od centrala to trzeba będzie kombinować. Fajna opcja to maplight w lusterku z MG ZF-a chyba, mam-polecam.
Ogólnie mam alarm w aucie, ale nie mam tego jupitera obok lampki podświetlania tylko puste miejsce. Temu właśnie chciałem to wymienić.
Mam poradę, mianowicie nie zakładaj tego, bo zbędny bajer i widać brud na dywanikach tylko. Aha no i chcesz podświetlać pasażerów we wnętrzu?
Hm oglądałem to u kumpli i wg mnie wygląda ok, ale tylko w białym podświetleniu ma to jakąś funkcjonalność. Ale chcę dodać włącznik, że jeśli mnie zdenerwuje to wyłączę. Czasem jak coś spadnie to zamiast szukać czegoś z latarką, pstryk włącznik i mam jasno :). A w aucie mam czysto i nie razi mnie brud bo jest go naprawdę niewiele. Co do podświetlania pasażerów :) to chodzi o to żeby wsiadali do oświetlonego i jasnego auta a nie do czarnej dziury - tak jak mam teraz i się potykają o progi i takie tam i gadają, żę honda niska (chyba niskiego auta nie widzieli), bo u mnie jest stock. Ale dzięki za info.
MikeFoto ma takie podswietlenie. Napisz do Niego
Mam podświetlenie nóg i drzwi po otwarciu. Wykorzystałem listwy ledowe na taśmie samoprzylepnej. "+" wziąłem z lampki sufitowej (świeci nawet bez kluczyków) a masę w sumie też z lampki ;) Całe oświetlenie zapala się jednocześnie po otwarciu drzwi. Wadą takiego rozwiązania jest to, że nie mogę zapalić podświetlenia nóg bez otwierania drzwi. Nie przemyślałem do końca i teraz trochę żałuję, bo wydaje mi się że da się tak zrobić.
Aha, ja mam VI gen 3D, ale wydaje mi się że u Ciebie powinno być podobnie
Styler84 znajomy ma nawet dwa obwody i jak otwiera przednie drzwi to przód i tył mu się pali, a jak otwiera tylne drzwi to już tylko tył mu się zapala. Dodatkowo wrzucił kondensatory, to ładnie mu się ściemnia powoli a nie tak gwałtownie się wyłącza.
Dzięki Pawlosz za namiary