Zobacz pełną wersję : Czy jest jakiś sposób aby zamknąć samochód bez uzbrajania alarmu?????
davidoff81
07-01-13, 23:34
Witam !
Koniecznie mi zależy na zamknięciu samochodu, ale bez uzbrajania alarmu..pomocy
Jak zamkne auto samym kluczykiem to nie swieci sie dioda : )
Dokładnie tak jak pisze Poll. Dodatkowo pod maską możesz sobie syrenę wyłączyć od alarmu.
davidoff81
08-01-13, 09:46
Problem w tym,że jak zamykam kluczykiem to od razu uzbraja alarm.Jezeli chodzi o syrene alarmu to w którym dokładnie miejscu ona się znajduje?
jak maske otworzysz to bedziesz widzial czarna kostke z wejsciem na maly kluczyk. Wkladasz jak w zamek i przekrecasz.
Cos masz zmajstrowane. Ja na sylwka dawalem samym kluczykiem bo petardy wlaczaja alarm i git. Moze masz centralny dokladany i polaczyli z alarmem?
davidoff81
08-01-13, 21:55
w którym miejscu jest ta kostka??? dzięki za podpowiedź...
Mam jeszcze pytanie co się stanie jak przekręce kluczyk w tej czarnej kostce ,odłącze autoalarm???
Tak. Musisz miec maly kluczyk dolaczony do alarmu. Pod maska widac ta syrene. Otworz, poszukaj.
Jak przekrecisz to wylaczysz syrene.
Przekręcając kluczyk w syrenie nie wyłączasz alarmu, a tylko wycie samej syreny. Alarm i tak się załączy ze światłami, ale nie będzie wyć. Syrenę szukaj obok zbiornika na płyn do spryskiwaczy.
Swoją drogą, jak możesz mieć tak zrobione, że jak zamkniesz z kluczyka, to się aktywuje alarm? Kompletna paranoja. Czyli jak w czasie jazdy się zamkniesz w środku to się alarm załączy?
davidoff81
08-01-13, 23:34
Ten kluczyk tez tam będzie przy tej kostce ?, bo nie mam żadnego małego kluczyka oprócz tego do stacyjki.....Ta kostka jest mała czy duża? i czy jest jakoś opisana ....skąd będe wiedział,że to syrena alarmu???
Chyba w większości przypadków kluczyk jest razem z tym do stacyjki. A kostka ma wymiar około 7 cm. A będziesz wiedział, dlatego, że jest to jedyne miejsce, w które możesz wcisnąć kluczyk :)