Zobacz pełną wersję : Felgi czy wejda bez kłopotu ? Prosze o pomoc Pilne
Witam
Mam do was pytanie bo chce kupic felgi 16 cali, 7,5 cala szerokości et 35 i rodzi sie pytanie czy jesli wsadze je do eg czy nie będą mi wystawać poza obrys ??
Opony jakie bym tam wsadzał to 195/45
Z góry dziękujęza pomoc i pozdrawiam
beda wystawac ew. beda doslownie na styk. przy glebie moze trzec. bezpieczne et to 38 najlepiej w okolicach 40-45
mam glebe czyli lepiej darowac sobie zakup ?
w EK mam felge 16, szerkosc 7,5 cala i et 38 felgi minimalnie wystaj za obrys z przodu, a z tyłu przytarłem o rant nadkola z 3 razy. opona 205/45
wulkaniator nie polecał opony 195 do felgi 7,5
w takim razie chyba lepiej bedzie jak poszukam innych kół bo wole nie ryzykować aby mi wystawało
Ja bym sobie darował, miałem felgi 7cali szerokości et35 i obcierały z przodu i z tyłu przy glebie
dziekuje bardzo za pomoc panowie :)
mialem et38 i 7.5" i byla gitara opona 205/40, obnizenie -40
teraz mam et35 i 8.5 i jest git
Tyle,ze -40 to nie gleba,i tam nie ma co zahaczyc, takze mialem felgi 7,5j , ET: 35, opony 195/45, tarlo ladnie po blotnikach z przodu , z tylu to samo (w zaleznosci od zaladunku auta), pozniej felgi ET: 38, , 7J,opona 205/40 , delikatnie lepiej,jednak przy koleinach,wiekszym zaladunku auta,tarlo.. dopiero na feldze z ET: 40 i oponie 195/40:45 poczulem,ze moge jechac bez haratania oponami o blotniki
ale kolega ma przód -40 a tył -30 wiec będzie dobrze;)wsadzi oponę 195 i nie ma prawa nic trzeć;) jestem na 100% pewny i mogę się zakładać o flaszkę;)
http://www.tinypic.pl/hc6s9qezcox7 to sa moje felgi i wyobraz sobie ze nie obciera nic;)