Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Włącznik oświetlenia bagażnika - VI gen 3D

dogg69
28-10-07, 16:40
Wiem ze ten wlacznik jest w klapie bagaznika przy zamku, niestety u siebei nie moge go znalezc nigdzie :(
Czy ktos kto ma 3d VI gen moze walnac fote i dokladnie pokazac gdzie to jest bo albo zle szukam, albo po prostu tego wlacznika nie mam :(

Bob
30-10-07, 10:56
Włącznik jest dokładnie wbudowany w zamek :) Czyli włącznik jest zamkiem :d

ryan_ab
30-10-07, 14:28
Hmm ja nie mam oswitlenia bagażnika i bardzo mnie to denerwuje... gdzie oryginalnie montowane są lampki w bagażniku (oczywiscie mowa o genVI 3d)?
Podejżewam, że z zakupem z rozbitka nie powinien byc problem, ale gorzej podłaczyć to w miare profesjonalnie tak jak fabrycznie, w momencie gdy tego nie było wogole... Włącznik jest w każdym zamku bagażnika nawet w tych wersjach bez seryjnego oświetlenia?

nitro20
30-10-07, 14:56
Włącznik światełka bagażnika we wszystkich VTi <-(chyba) był montowany w samej lampce w bagażniku. Jak jej nie ma to masz lampke taką jak np w 1.4, u mnie w rodzinnym sedaniuchu nie ma włącznika właśnie.

dogg69
30-10-07, 21:41
No ja wlasnie mam lampke i obok przycik on/off ( zreszta aktualnie przelaczanie tego nic nie daje bo dalej nie mam swiatla),ale myslalem ze w Hondzie jest jakis ludzki wyłącznik kolo zamka, zeby wylaczal to swiatlo w momencie jak zamkne bagaznik.

mtothaj
30-10-07, 21:50
No ja wlasnie mam lampke i obok przycik on/off ( zreszta aktualnie przelaczanie tego nic nie daje bo dalej nie mam swiatla),

Pytanie - czy na wskaznikach swieci Ci sie lampka sygnalizujaca otwarcie tylniej klapy? Z tego co wyczytalem na forum wlasnie stamtad brana jest masa, wiec jesli Ci sie nie swieci to trzeba zdjac plastiki tylniej klapy i przeczyscic zamki - moze pomoze ;)

dogg69
31-10-07, 10:59
No swieci sie, swieci jak mam otwarty bagaznik - musze rozerbac to badziewie, ale nadal nie wiem gdzie dokladnie jest ten wlacznik - w zamku gdzies ? widac go golym okiem ?
Skoro ja piszesz wyzej jest odpowiedzialny za jedno i za drugie ( a lampka otwartego bagażnika sie świeci) to wynika z tego ze sam wlacznik jest ok, moze mi pus gdzies uciekl w obudowie ?
I jeszcze jedna rzecz - ta lampka dzial zawsze po otworzeniu bagaznika czy musza byc wlaczone swiatal albo przekrecona stacyjka zeby poszlo napiecie ?

Bob
31-10-07, 11:37
I jeszcze jedna rzecz - ta lampka dzial zawsze po otworzeniu bagaznika czy musza byc wlaczone swiatal albo przekrecona stacyjka zeby poszlo napiecie ?

Działa tylko i wyłącznie podczas otworzenia bagażnika, oraz gdy jest włączony przycisk bezpośrednio przy lampce :)

Żeby się przekonać że włącznik jest w zamku, otwórz klapę, zamknij zamek ręcznie :) Tzn. bez zamykania klapy, po prostu zamknij zatrzask w zamku :) Wtedy powinno zgasnąć i lampka na zegarach i światełko w bagażniku.

spychu
31-10-07, 18:41
No swieci sie, swieci jak mam otwarty bagaznik - musze rozerbac to badziewie, ale nadal nie wiem gdzie dokladnie jest ten wlacznik - w zamku gdzies ? widac go golym okiem ?
Skoro ja piszesz wyzej jest odpowiedzialny za jedno i za drugie ( a lampka otwartego bagażnika sie świeci) to wynika z tego ze sam wlacznik jest ok, moze mi pus gdzies uciekl w obudowie ?
Włącznika nie widac gołym okiem. Po zdjęciu poszycia klapy ukarze Ci się wiązka i do zamka jest wpięta kostka odpowiadająca za włączanie oświetlenia w bagazniku.

Mase wiązki klapy bagażnika masz przykręconą też pod poszyciem tuż nad zamkiem i jest jeszcze jedna masa tylnej wiązki pod plastikiem kryjącym pas tylny.

Nitro ziomie ja mam 1.4 a mam przy lampce przełącznik on / off :) Tak więc coś ten rodzinny sedan wybrakowany :aloha:

misiek707
13-12-08, 23:00
Witam! Ja też nie mam tej lampki tylko zaślepkę.... :( Mam już lampkę chce wstawić i mam pytanko GDZIE SIĘ WPIĄĆ PRZEWODAMI???!! Masa to wiadomo byle gdzie do karoseri ale gdzie suzkać tego kabla od czujnika krańcowego???? Pomuzcie

sssikor
18-10-10, 19:41
Podlaczam sie do pytania :) jakis schemat, albo wytlumaczenie wprost...