Zobacz pełną wersję : nakretka od chlodnicy
jakis czas temu znajomy mial problem bo kupil chlodnice i dostal ja bez taj nakretki a od starej nie pasowala wiec stwierdzilismy ze moze od mojej bedzie pasowac okazalo sie ze pasuje wiec pojechalismy jego autem taka nakretke dla niego kupic. kiedy wrocilismy zalozylem nakretke spowrotem i od tamtego czasu nie trzyma mi ona cisnienia i na trasie do krakowa i spowrotem musialem 2x plynu chlodniczego dolewac. co z tym zrobic?
No ja bym kupil nowa nakretke, albo zobaczy ja dokladnie od dolu - tam jest taka guma ktora dociska sie do chlodnicy przy dokrecaniu razem z nakretka.
wiem juz ogladalem ten korek dokladnie i na pierwszy rzut oka nie ma nic co wygladaloby na uszkodzone czy w inny sposob niepokojace. dziwna sytuacja. jak moglo do czegos takiego dojsc w ogole?
Mi sie wydaje ze po prostu nigdy praiwe ta nakretka nei byla odkrecana i jak byly jakiekolwiek nieszczelnosci to "zaszly" jakims syfem parujacym z chlodnicy i sie automagicznie uszczelnilo.
Jak odkreciles to naruszyles ta "delikatna strukture uszczelnienia przez syf" i jak zalozyles z nowu to juz tak ladnie nie doszlo i ci paruje.
Podobnie jest czasem jak np. odkrecisz calkowicie szczelna pokrywe zaworow, i zalozysz ja znowu na tej samej usczelce i zaczyna od razu nie wiedziec czemu leciec dookola olej.
yhm no nic wybiore sie w takim razie jutro do mechanika po koreczek i oby bylo dobrze. dzieki za pomoc
chodzi o korek chłodnicy??????????