Zobacz pełną wersję : Jakie i ile świec do Hani 1.4 i-DSi ?
jak w temacie jakie i ile świec jest potrzebnych do hani 1.4 i-DSi i co ile trzeba regulować cylindry czy coś takiego w hani ? co 40tyś. ? no i drugie pytanie olej w skrzyni biegów co ile trzeba wymieniać bowiem jest tak ze jak sprzegło mam puszczone cos tyka a gdy je wcisne przestaje .. jakby zębatki skrzyni się stykały czy coś takiego ..
Prosze bez zjazdów bo jestem miętowy w tych tematach ..
Świec jest tyle potrzebnych ile masz cylindrów - czyli 4 (zerknij pod maskę). Cylindrów nie regulujesz, lecz zawory. Co ile km? Jest w instrukcji (chyba co 40 tyś w 1.8, nie wiem jak w 1.4). Co ile wymienić olej też masz w instrukcji - jeśli jej nie masz, jest do pobrania na forum. Jak tyka sprzęgło to raczej bym obstawiał coś z jego pompą, co jest znakiem rozpoznawalnym w ufokach.
w 1.8 zawory reguluje się co 120kkm, a w 1.4 jest akurat 8 swiec
Hej
Świec jest 8 do tego irydowych np takich http://www.motocentrum.pl/swieca-zaplonowa,honda,civic-viii-hatchback-fn-fk,1-4-83km,45-5498-19240-100151-0-66-ik20,pr
Regulacja zaworów - chyba pierwsza przy 100kkm ale w instrukcji trzeba by to potwierdzić. WAŻNE - wymienić uszczelkę pokrywy tylko na oryginalną lui wogóle nie wymieniać jeśli mechianik stwierdzi że nie została zniszczona przy rozbiórce.
Olej tylko oryginalny - ja zmieniałem chyba przy 100kkm
no to mnie zaskoczyliście O.o
świece nie zawsze były irydowe, jeśli nie irydowe to wymiana co 40tys.
regulacja zaworów w i-DSI jest co 40 tys.
świece nie zawsze były irydowe, jeśli nie irydowe to wymiana co 40tys.
regulacja zaworów w i-DSI jest co 40 tys.
jeśli założone irydowe to co ile kilometrów wymiana ?
wojtek1963
07-05-14, 22:25
tomag dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd. W instrukcji jest wyraźnie napisane: Civic 1.4 i-DSI Wymiana świec irydowych co 120 tys. natomiast regulacja zaworów co 100 tys. Co 40 tys. to w Hondzie Jazz. Akurat civic 1.4 83 KM ma świece irydowe od początku czyli od 2006r.
tomag dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd. W instrukcji jest wyraźnie napisane: Civic 1.4 i-DSI Wymiana świec irydowych co 120 tys. natomiast regulacja zaworów co 100 tys. Co 40 tys. to w Hondzie Jazz. Akurat civic 1.4 83 KM ma świece irydowe od początku czyli od 2006r.
a civicu 1.8 zwykłe świece co 40 tyś a irydowe ?
a civicu 1.8 zwykłe świece co 40 tyś a irydowe ?
120tyś
w 1.4 nie jest tak jak w 1.8 ze pierwsza regulacja zaworow po 100tys a kolejne co 40tys?
wojtek1963
08-05-14, 10:38
W książce obsługi jest napisane że regulacja zaworów w civicu 1.4 co 100 tys.