PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana obrotów=zmiana podswietlenia zegarow

Frydzio
27-10-07, 22:16
witam

niegdyś widziałem na ckpl, jak u jednego usera kolor podswietlenia z niebieskiego zmienal sie po przekroczeniu 5 tys rpm na czerwony. Jak to mozna zrobic domowymi sposobami? moim zdaniem fajny bajer, tlyko nie wiem jak sie do tego zabrac

qba1983
28-10-07, 08:35
po pierwsze musisz miec VTECa(czyba ze kupisz obrotomierz z ustawianym shiftlightem, musial bys wyjac sr=terownik i go wykorzystac, ale to musial bys sam przerabiac i kombinowac)
jak masz VTECa to robis podswietlanie 2 parami diod np,, biale i czerowone za pomoca przekaznika robisz sterowanie, jak vtec sie zalaczy to podaje prod do czertwonych a przerywa zbialych i to wszystko.

p.s. bede to robil na dniach :d

spiidy
28-10-07, 18:59
jak masz VTECa to robis podswietlanie 2 parami diod np,, biale i czerowone za pomoca przekaznika robisz sterowanie, jak vtec sie zalaczy to podaje prod do czertwonych a przerywa zbialych i to wszystko.

mogł byc cos wiecej o tym powiedziec:D? interesujące całkiem :D

qba1983
28-10-07, 19:39
mogł byc cos wiecej o tym powiedziec:D? interesujące całkiem :D
jak bede robil sobie to zrobie maly tutorial :d
bede to robil w przyszly weekend, wiec prosze o cierpliwosc

marcoo300681
04-11-07, 10:38
Interesujace tylko az boje sie tych kombinacji

draffter
04-11-07, 19:26
mam to u siebie i wyglada profi :d

tu zapodalem probke na diodach dwukolorowych http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=37873

teraz robie lepsza wersje, pod koniec tygodnia powinno byc juz wersja ostateczna.

Frydzio
04-11-07, 22:54
spoko to wyglada, tylko szkoda ze bez vteca nie da rady :/

Efyr
04-11-07, 23:43
Da rade. Na allegro był niedrogi przełącznik służacy jako shiftlighter bez lampki. Można go podłączyć, ustawić przy jakich obrotach ma się zapalać i będzie jak z vteciem

Frydzio
21-11-07, 16:16
i jak wyszlo wam cos z tego? do czego sie podlaczyc w d15z6