Zobacz pełną wersję : Osłona kolektora wydechowego do B16A2 ( VI gen )
Witam.
Szukam do siebie oslony kolektora wydechowego ( wydech seryjny VTI ), niestety nie wiem czy dla b16a2 (EK4) byly inne niz do reszty ?
Czy beda pasowac jakies z innego modelu ?
skolopendra
27-10-07, 17:30
o ile sie nie mylę to spasuje prawie z b18
troszke odgrzewam kotleciora ale po co tworzyć nowy wątek.
osłona od mojego kolektora trzyma sie solidnie na jednej śrubie na dwóch pozostałych jest popękana i podczas postaju i ruszania dostaje dużuch drgań. co sądzicie żeby całkiem ją wywalić. jest to jakaś ważna część, która pełni niezastąpioną rolę?
Nie jest to jakiś bardzo istotny element. Ogranicza na pewno nagrzewanie komory silnika i zabezpiecza żebyś sobie paluszka nie przysmażył :). Ja bym nie wywalał tylko próbował regenerować, zawsze można pokombinować ze spawarką albo jakieś większe podkładki pozakładać ale nie wiem w jakim masz stanie tą osłonę.
powiem Ci, że już poprzedni właściciel kombinował po wszytskie 3 śruby były zaspawane. 2 z 3 spawów póściły wiec chyba tylko wymiana ale jak to było zaspawane to nie wiem cz w ogole śruby da się odkrecić.
no cóż będzie trzeba coś pokombinować
Nie ma to jak przyspawać na stałe. Poprzedni właściciel był pewnie mistrzem mechaniki :) dobrze że gwoździem nie przybił :)
Dobry spaw nie puści. Prawdopodobnie wina materiału. Poszukaj sprawnej osłony w dziale giełda. Napewno coś się znajdzie za nie wielkie pieniądze
Odswiezam temat. Ostatni przerzucilem kolektor na ten z z6 i zupelnie zapomnialem o oslonach:/ Ta zew. jeszcze dam rade zalozyc,ale ta pod blokiem juz niebardzo :/ Czy to cos zmienia,ze jezdze bez???
skolopendra
07-05-09, 10:17
Czy to cos zmienia,ze jezdze bez???
będzie cieplej w komorze :)
ta pod blokiem juz niebardzo
raczej nie bardzo
załóż przynajmniej zewnętrzną ,choć ja bym się upierał przy dwóch
Kurde... No zeby ta druga zalozyc musialbym znowu robic demolke :/ A czy to ma az taki wplyw na efektywnosc wywalania spalin?
skolopendra
07-05-09, 14:03
az taki wplyw na efektywnosc wywalania spalin?
aż taki :D to może nie ,ale ma