Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Osłona kolektora wydechowego do B16A2 ( VI gen )

dogg69
27-10-07, 17:18
Witam.
Szukam do siebie oslony kolektora wydechowego ( wydech seryjny VTI ), niestety nie wiem czy dla b16a2 (EK4) byly inne niz do reszty ?
Czy beda pasowac jakies z innego modelu ?

skolopendra
27-10-07, 17:30
o ile sie nie mylę to spasuje prawie z b18

oldee
13-01-09, 13:51
troszke odgrzewam kotleciora ale po co tworzyć nowy wątek.

osłona od mojego kolektora trzyma sie solidnie na jednej śrubie na dwóch pozostałych jest popękana i podczas postaju i ruszania dostaje dużuch drgań. co sądzicie żeby całkiem ją wywalić. jest to jakaś ważna część, która pełni niezastąpioną rolę?

Baracuzzz
13-01-09, 15:09
Nie jest to jakiś bardzo istotny element. Ogranicza na pewno nagrzewanie komory silnika i zabezpiecza żebyś sobie paluszka nie przysmażył :). Ja bym nie wywalał tylko próbował regenerować, zawsze można pokombinować ze spawarką albo jakieś większe podkładki pozakładać ale nie wiem w jakim masz stanie tą osłonę.

oldee
13-01-09, 15:26
powiem Ci, że już poprzedni właściciel kombinował po wszytskie 3 śruby były zaspawane. 2 z 3 spawów póściły wiec chyba tylko wymiana ale jak to było zaspawane to nie wiem cz w ogole śruby da się odkrecić.

no cóż będzie trzeba coś pokombinować

Baracuzzz
13-01-09, 20:29
Nie ma to jak przyspawać na stałe. Poprzedni właściciel był pewnie mistrzem mechaniki :) dobrze że gwoździem nie przybił :)

Skoti
13-01-09, 23:50
Dobry spaw nie puści. Prawdopodobnie wina materiału. Poszukaj sprawnej osłony w dziale giełda. Napewno coś się znajdzie za nie wielkie pieniądze

DjMariush
07-05-09, 00:34
Odswiezam temat. Ostatni przerzucilem kolektor na ten z z6 i zupelnie zapomnialem o oslonach:/ Ta zew. jeszcze dam rade zalozyc,ale ta pod blokiem juz niebardzo :/ Czy to cos zmienia,ze jezdze bez???

skolopendra
07-05-09, 10:17
Czy to cos zmienia,ze jezdze bez???

będzie cieplej w komorze :)

ta pod blokiem juz niebardzo

raczej nie bardzo
załóż przynajmniej zewnętrzną ,choć ja bym się upierał przy dwóch

DjMariush
07-05-09, 13:17
Kurde... No zeby ta druga zalozyc musialbym znowu robic demolke :/ A czy to ma az taki wplyw na efektywnosc wywalania spalin?

skolopendra
07-05-09, 14:03
az taki wplyw na efektywnosc wywalania spalin?

aż taki :D to może nie ,ale ma