Zobacz pełn± wersję : czujnik oleju???
Witam
na wolnych obrotach miga mi kontrolka oleju myslalem by sprawdzic czujnik i niechcacy jak wyjmowalem wtyczke to sie odlamala koncowka od czujnieka brak zamiennikow i brak na stanie w ASO co robic czy da sie z tym jezdzic? nawet w warsztatach nie chca zmierzyc cisnienia oleju bo nie maja czasu
Poszukaj w używanych na forum w dziale "sprzedam" albo u handlarzy w interneie.
nawet w warsztatach nie chca zmierzyc cisnienia oleju bo nie maja czasu
Zmień warsztat na taki w którym maj± czas dla klientów.
Podepne sie podten temat. Mam Honde 1,3 HB 94 rok. 205 tys na liczniku jakies miesiac temu wymieniłem olej i wszystkie filtry no i oczywiscie rozrzad (pasek z rolka) i nie wiem co jest od czasu do czasu zapla mi sie kontrolka od cisnienia oleju sprawdzam co drugi dzień i stan jest cały czaas na max poziamie nic nie ubywa co to moze kurde juz mnie to denerwuje???? Pomocy??? :(
Podepne sie podten temat. Mam Honde 1,3 HB 94 rok. 205 tys na liczniku jakies miesiac temu wymieniłem olej i wszystkie filtry no i oczywiscie rozrzad (pasek z rolka) i nie wiem co jest od czasu do czasu zapla mi sie kontrolka od cisnienia oleju sprawdzam co drugi dzień i stan jest cały czaas na max poziamie nic nie ubywa co to moze kurde juz mnie to denerwuje???? Pomocy??? :(
Jaki olej? polsyntetyk, mineralny?
Moze pompa niedomagac... moze wina czujnika...
Kiepsko - kontrolka zapala się wtedy kiedy jest nieskie ci¶nienie oleju (za niskie) - co nie koniecznie musi oznaczać jego niski poziom... Jak wyżej może to być pompa lub czujnik. radziłbym od razu wycieczkę do warsztatu na sprawdzenie ci¶nienia oleju - możesz zatrzeć silnik...