Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szarpnięcie po przełączeniu na gaz VIgen...

makerson
02-01-13, 18:29
Witam,

Kupiłem jakieś 5 miesięcy temu Civic VI gen 5D 1,6iLS z 96r, z zamontowaną instalacją lpg sekwencja (montowana w 2009r), od samego zakupu nie było żadnych problemów, moment przełączenia z benzyny na gaz był niezauważalny, słychać było tylko takie pstryknięcie, teraz od około 2 tygodni przy przełączeniu na gaz przez moment szarpnie przy dodaniu gazu, tak jak by się przydławił, czy nie dostał paliwa, i jak już załapie to wszystko jest ok, równe obroty, zero szarpnięć itp., z każdym dniem te szpnięcie jest jak by coraz większe... co się popsuło?

Pzdr

Brylant1
02-01-13, 19:13
Robiles serwis instalacji od czasu zakupu? Jesli nie, to wymiana filtrow i regulacja instalacji w pierwszej kolejnosci.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

makerson
02-01-13, 19:43
Nie, nic z lpg od zakupu nie było robione, pierwsze moje auto z gazem, i tak średnio się orięntuję co się z tym je :P
Spoko, to jutro popatrzę za jakimś gazownikiem w mojej okolicy , a ile taki serwis (wymiana filtrów i regulacja) może kosztować mniej więcej?

ma1ster
02-01-13, 21:47
pewnie masz mapę rozjechaną, jedź do kogoś kto ma możliwość wglądu do instalacji kablem i się wszystkiego dowiesz.

Brylant1
03-01-13, 05:37
Wymiana filtrow i regulacja nie powinna kosztowac wiecej niz 150zl.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

dzamej
03-01-13, 08:05
żadna pompa... wymień tylko filtry (na wszelki wypadek - tak jak rozrząd) i poproś gazownika (jak nie masz kabla) aby włączył ci podgrzewanie wtryskiwaczy - problem ustanie - sam to przerabiałem

makerson
04-01-13, 14:56
Ok, dzięki za porady, w poniedziałek umówiłem się z gazownikiem, czyli podsumowując, ma mi wymienić filtry, i wyregulować instalację, a do tego włączyć podgrzewanie wtryskiwaczy :) Spoko

MarcinC2
08-01-13, 14:52
Jakie masz wtryski?? Być może są już poważnie zaolejone i w niskich temperaturach dość mocno się "kleją". Jak regulacja i ustawienie map nie pomoże to obstawiałbym zaolejenie wtryskiwaczy....