PDA

Zobacz pełną wersję : problem d16z9 z obrotami

Kowuś
02-01-13, 17:10
Panowie mam problem z moim d16z9 wszczepionym do eg4,mianowicie w wilgotne dni, po rozgrzaniu jak się mocniej wciśnie gaz pracuje jakby na 2-3 cylindrach, na postoju jak się mocniej gaz wciśnie to potrafi zgasnąć i wydać z siebie ( ze stożka takie "buuuuuuuuu") po czym chcąc odpalić ją nie chce odpalić, strzela z wydechu jak w sylwestra (tak głośno)...na początku myśl była taka że to przez wyciągnięcie dolotu w zderzak i obudowa stożka, zasłoniłem i nie pomogło...Później myśl była że to świece, wyciągnąłem, podklepałem i było lepiej, lecz wróciło to zmieniłem świece, pomogło i wróciło...to zmieniłem przewody i dalej jest kaszana :/
jak ktoś ogarniał ten temat pomóżcie plizzzz

jasiek09
02-01-13, 17:13
Trzeba było zacząć od odkręcenia, oczyszczenia, wysuszenia, uszczelnienia, zakręcenia kopułki

Kowuś
02-01-13, 17:20
Trzeba było zacząć od odkręcenia, oczyszczenia, wysuszenia, uszczelnienia, zakręcenia kopułki
no to pod uwagę też wzięte zostało, lecz narazie nie ma gdzie tego ogarnąć, myślisz że to powinno załatwić sprawę? Czy są jeszcze jacyś podejrzani?

maniekdoniu
06-01-13, 20:01
mam podobne objawy moja stała 2 tygodnie nie odpalana i teraz jak jade to mi szarpie cos z wydechu marchwy lecą a na wolnych obrotach chodzi jakby na 1 gar jakby miał zaraz ducha wyzionąc ale nie gasnie domyslam sie ze to cos z elektryką bo przed moim wyjazdem do pl wszystko było ok a teraz postał na dworzu i kicha