Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic ej9 '98 reperaturki

dzamej
02-01-13, 13:46
witajcie, po zimie jak to niektórzy planuję wstawić reperaturki tylnych nadkoli w civicu ej9 '98r. rdza wychodzi już dosyć mocno tylko i wyłącznie w miejscu łączenia ze zderzakiem (po obu stronach)

Proszę jakieś porady ewentualnie linka/firme gdzie mogę kupić dobrze spasowane i dobre jakościowo reperaturki tylnych nadkoli.

Ewentualnie możę poprosić aby dorobili mi to miejsce gdzie zbiera się rdza? ale czy jest sens skoro pewnie w niedługim czasie zacznie wychodzić w innych miejscach?

Karoles
02-01-13, 14:00
przeciez na allegro sa reperaturki do twojej wersji
raczej jest tylko jeden rodzaj a to jak zostanie wstawione zalezy od blacharza, to nie blotnik czy zderzak ze bedzie pasowac lub nie
zazwyczaj jak juz masz j z tylu to lada moment bedzie z przodu tylnego blotnika

dzamej
02-01-13, 14:18
przeciez na allegro sa reperaturki do twojej wersji

sam dobrze wiesz, że na allegro można trafić towar jakościowo słaby, dobry i ten "lepsiejszy", który jest gorszy od tego słabego - dlatego też stąd moje zapytanie do osób, które wstawiały czy polecają jakąś firmę sprzedającą reperaturki

donald1992
02-01-13, 14:31
na forum ktos mial robic z ocynku.Z tego co wiem miala byc duzo wieksza, ale temat teraz chyba ucichl.Sam mam zamiar wstawiac reperaturki i czekam na te z ocynku.Moze cos ruszy temat

Karoles
02-01-13, 16:48
niby tak ale jak ktos zrobil to z glowa czytaj pomaluje ja od srodka jakas dobra farba podkladowa i po wspawaniu rownie dobrze zabepzieczy to masz spokoj na lata a jak ktos ci tylko wspawa to nawet jak bedzie dobra to i tak ci zgnije

karas
02-01-13, 17:01
tez sie przymierzam do zrobienia reparaturek po zimie. Tam gdzie pracuje czesto korzystamy z jednej z wrocławskiej firm gdzie dajemy do ocynkowania, kadmowania badz anodowania metalowe elementy ( stal, aluminium - zalezy od materiału i potrzeby) Tak myslalem zeby dac do ocynkowania reparaturki ktore kupie w sklepie motoryzacyjnym, jednakże boje się ze moze byc pozniej problem z pomalowaniem ich. ( podkład nie bedzie trzymał się ocynkowanego podłoża ) Może ktos kiedys robił cos podobnego i może się wypowiedziec czy mozna tak zrobic.

donald1992
02-01-13, 17:31
a mozna wiedziec ile za takie ocynkowanie wolaja?

Michał102
02-01-13, 17:51
podkład nie bedzie trzymał się ocynkowanego podłoża

Na ocynk jest specjalny podkład :)

pablo12
02-01-13, 20:07
ja brałem klokerholm czy jakoś tak i pierwszą zimę przeżyły teraz też nic nie wyłazi dzięki bogu