Zobacz pe³n± wersjê : Grzanie silnika
Witam od pewnego czasu hanka zacze³a sie grzac bez powodu np gdy stalem na parkingu z w³aczonym silnikiem teraz jest jeszcze gorzej odpale ja na 1 min i juz jest na czerwonym mowili ze to wina ch³odnicy zalata³em ch³odnice i teraz para leci z lewej strony silnika nie jest to niby uszczelka bo sprawdzali ja w warsztacie lecz nie wiem czy im wierzyc poniewaz skoro twierdzili ze to ch³odnica a po naprawie okazuje sie ze nie po naprawie tez sie grzeje i po zalataniu przestal dzialac ciep³y nawiew nie wiem juz co to moze byc myslalem ze pompa wody ale nie do konca sie znam prosze o pomoc.
Ps : sorki za brak znakow itp.
jak to z lewej strony silnika? skad dokladnie?
uklad odpowietrzony?, termostat sprawny?
dokladnie w obok miejsca laczenia sie skrzyni z silnikiem a ze malo tam widac to nie jestem w stanie powiedziec dokladnie gdzie termostat podobno terz sprawny ';/.
Niby uszczelka dobra, termostat podobno tez - zmien mechanika niech posprawdza dokladnie.
Jaki plyn miales zalany , jezeli silnik pracowal bez chlodzenia moglo wywalic uszczelke i nietylko.
Zacznij od termostatu czy nie wiesza siê na ma³ym obiegu
Potem czujnik temp i je¶li to nie da rady to bêdziemy my¶leæ dalej
uszczelka pod g³owic± pad³± ;[ sprawd¼ ci¶nienie na cylindrach jak chcesz byæ pewien