Zobacz pełną wersję : Tankowanie zima
Jak to jest podobno gaz z butla na powierzchni można tankować do - 10 a ten pod ziemia do -26. zdazylo wam sie w mroz ze odmowiono wam tankowania ?
mi koles przy minus 20 powiedzial, ze nie powinien juz tankowac ale i tak wszedzie tankuja
odmawiaja tylko jak jest burza ;]
sacrosaint
02-01-13, 09:48
Na tabliczce znamionowej na dystrybutorze gazu jest wybity zakres temperatur, w których można tankowac
vnv_nation
02-01-13, 13:50
Na tabliczce znamionowej na dystrybutorze gazu jest wybity zakres temperatur, w których można tankowac
To tylko w teorii, w praktyce tankuja praktycznie wszedzie niezaleznie od temperatury. Wyjatkiem tak jak ktos napisal jest burza
W tamtym roku odmówili tankowania na statoilu, było coś -25st. pojechałem na orlen i zatankowali:)
Na statoilu mieli zbiornik na wierzchu.
sacrosaint
02-01-13, 19:21
To tylko w teorii, w praktyce tankuja praktycznie wszedzie niezaleznie od temperatury. Wyjatkiem tak jak ktos napisal jest burza
Wszystko zależy od pracownika
Wysłane z HTC EVO 3D
vnv_nation
03-01-13, 21:07
Wszystko zależy od pracownika
Raczej bardziej od jego pracodawcy ;)
Tej zimy jeszcze nie ale zeszłej przy temperaturze około -20 notorycznie spotykałem kartkę z napisem dystrybutor nieczynny na stacji Orlen którą mam po drodze natomiast bez problemu można było zatankować na stacji przy markiecie.