Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka zmieniarka do audio Bose

Kapitan Zbik
26-10-07, 10:31
Szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego tematu.
Nie jestem pewny czy pytam w dobrym dziale - jeśli nie to proszę o przeniesienie tematu.

Ale do rzeczy - sprowadziłem ostatnio Accorda z systemem audio Bose, niestety radyjko jest na kasety ale napewno ma możliwość podłączenia zmieniarki. Jest to opisane w książce obsługi ale nic z tego nie kumam bo jest po francusku (da się zrozumieć pojedyncze słowa i nic poza tym).

Teraz pytanie do zorientowanych w temacie:
- czy podejdzie każda jedna zmieniarka (na allegro jest tego od cholery, już za 100-200zł można kupić w dobrym stanie),
- czy gdzieś w bagazniku (lub w innym miejscu) jest wyprowadzona wiązka pod zmieniarkę (to jest dość rozbudowany system z tego co się orientuję - 4 głośniki + subwoofer i sterownik dźwięku pod fotelem? więc bym się nie zdziwił jakby podprowadzili jakieś przewody albo kostkę)?

Proszę tylko nie pisać żebym sobie kupił radio z mp3 bo te oryginalne jest b. fajne (RDS, miękkie wysuwanie i wsuwanie kastety, itp.) i dobrze się komponuje z deską rozdzielczą.

ygor
26-10-07, 10:37
Co do obsługi zmieniarek to o ile się orientuję większość jest połączona po szynie IP-BUS - zerkniej w tej książce czy jest takie wyrażenie gdzieś i jeżeli jest to chyba 90 % zmieniarek działa na takiej zasadzie... Co się zaś tyczy kabla to niestety ci nie pomoge - obmacaj wykładzinę w bagażniku - w nowych akordach zmieniarki umieszczone są (poza seryjnym radiem które zmieniarke ma chyba w kokpicie) w tych schowkach w bagażnikach przy nadkolach. Jeszcze co do zmieniarki - kup dobrą - ja mam niby kenwooda ale wielokrotnie nie daje rady - na nierownosciach sie tnie a czasami nie chce wrzucic plyty przez dluzszy czas - dlatego tez lepiej kupic w miare swieza bo po prostu sie zuzywaja ...