Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nie dziala radio

mariusz2627
31-12-12, 21:28
podlaczylem brata radio jvc leciala fajna muza dalem na maxa i dupa brak zasilania podlanczajac drugie radio nic nie dziala bezpieczniki sprawdzalem wszystko ok kable mam z mostkowane zeby bez kluczyka odpalalo prosze o pomoc i jakies spredzyzowana pomoc jestem zoltociabem szybko llapie jak mam obrazek ale jak ktos tlumaczy mi jak student to koszmar :)

Kubuniek
01-01-13, 12:04
A sprawdziłeś bezpiecznik w komorze silnika? Chyba 7.5A.

mariusz2627
01-01-13, 21:55
tak bezpieczniki sprawdzone nie wiem ale czy moze byc taka mozliwosc i kabel ktorys sie przepalil lub sprawdzic miernikiem czy prad dochodzi i jak mam to niby zrobic :)

zakit
03-01-13, 11:39
wyciagnij radio i sprawdz. zawsze mogl sie bezpiecznik w radiu spalic.

mariusz2627
03-01-13, 12:40
nie no bezpieczniki wszystkie sa ok i w radiu i w komorze silniki i pod kierowajca na poczatku myslalem ze to koncowka mocy lecz wkladajac 2 inne radia nic nie odpalilo sie tak wczesniej spominalem jest mozliwosc sprawdzenia tego miernikiem i jak moze za malo masy jest ? help me please :) bez radia jak bez baby :)

Feniks333
03-01-13, 16:42
Oczywiście że jest możliwość sprawdzenia miernikiem. Mówisz że masz kable zmostkowane, sam to robiłeś? porządnie jest to zrobione czy skrętka i izolacja?
Sprawdź miernikiem czy dochodzi Ci prąd do kostki i w pierwszej kolejności sprawdziłbym ten mostek.

michalekbmw
04-01-13, 19:27
sprawdz czy masz dobrze kostke iso do przejsciowki docisnieta pozatym miernik w reke i patrz czy jest prad na kablach ..

mariusz2627
05-01-13, 11:37
dziekuje wszystkim za wyczerpujace odpowiedzi kolega przyjechal poszperalismy 2minuty okazalo sie ze bezpiecznik przy kablu ktory idzie do bateri byl zasniedzialy ktos tak za montowal dziwnie to ze udalo sie fartem dojsc do tego radio smiga jak ta lala pozdrawiam :D