Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Reset kompa D15b2 kilka pytań

wodzio12321
30-12-12, 18:36
Witam, odlaczyłem dzisiaj 2 "masy" które są przy bezpieczniakach pod maską, w celu usunięcia brudu pod puszką, zegarek i radio oczywiście się zresetowało, i tu moje pytanie, czy przez takie coś mogłem zresetować komputer ?
Oraz czy reset można zrobić teraz w garażu przy temp około 5 stopni ?'
Zaleca się ogólnie robienie takiego resetu, jak nigdy jeszcze nie był robiony ?

Jestem niestety laikiem w tych sprawach, tak więc chciał bym aby ktoś mi to dobrze objaśnił, z góry dziękuje.

Van_Dal
30-12-12, 20:04
tak koputer resetuje się razem z zegarkiem
możesz zeobić w garażu nawet w -10 tylko będzie trwało ciutke dłużej
na pewno ktoś kiedyś robił reset, na pewno nic ci sie nie pogorszy jak go zrobisz
ale tragedii nie będzie jak go nie zrobisz :)

wodzio12321
30-12-12, 20:15
Po odłączeniu akumulatora, komputer również się resetuje, czy to nie ma na niego żadnego wpływu ?

FaziRBK
31-12-12, 08:46
Wystarczy, że odepniesz ujemną klemę na kilka chwil i też komputer się zresetuje. Nie martw się nic się nie stanie, ewentualnie mogą Ci falować obroty na skrzyżowaniu podczas gdy silnik jest rozgrzany, ale to tylko przez okres aż komputer się "nauczy" nowych ustawień. Dlatego zrób sobie reset komputera i działaj wedle serwisówki.

wodzio12321
31-12-12, 11:26
Ok, dzięki za pomoc ;)

wodzio12321
31-12-12, 17:57
Zauważyłem , ze zamiast bezpiecznika 7,5 A mam tam 15 A, mogę tak jezdzic, czy w razie jakiegos zwarcia badz cos podobnego moze mi spalic komputer, czy da rady ?