Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Wskazowka Temperatury

kosnita
30-12-12, 08:04
Witam ostatnio w moim eg4 postanowilem zmienic licznik, nie dzialal mi predkosciomierz znaczy nie nabijal kilometrow. Wiec kupilem licznik z popsutymi wskaznikami od paliwa i temperatury bo moje dzialaly poprawnie. Zmienilem wszystko zlozylem, ale pojawil sie jeden problem, wczesniej temperature silnika moj licznik wskazywal normalnie, a teraz bardzo szybko podnosi sie na maksa pomimo ze silnik jest zimny. Moze ktos z was mial taki sam problem prosze o odpowiedz, z tym da sie jezdzic tyle ze nawet nie wiem jak mocno zagrzal mi sie silnik ;/

Karoles
30-12-12, 08:18
mozesz z tym jezdzic ale przekrecajac swoje wskazniki do tych zegarow uszkodziles takie cieniutkie przewody jak zamocno skrecasz srubki trzymajace je cale (temp i paliwo) to one lubia sie przerywac i stad ten problem

kosnita
30-12-12, 09:33
Ale wskaznik od paliwa dziala poprawnie tylko od temperatury tak wskazuje dziwnie ;/

Inside4
30-12-12, 09:47
Tak jak wyżej, przekręciłe¶ któr±¶ ¶rubke, ja tak zrobiłem ale ze wskazówk± paliwa. Spróbuj zlokalizować pęknięty drucik i go zlutuj.

kosnita
30-12-12, 10:35
To w takim razie lece i wykrecam ten licznik i szukam tych drucikow ;D

Jednak problem sie nie rozwiazal :/ wszystkie druciki sa ok.
Dodam ze na wskazniku temperatury nie idzie odrazu do gory jak przekrecam kluczyk, tylko w maire nagrzewania sie silnika wzrasta az dojdzie do maksa, leczy gdy dotkne silnika to on nie jest suuupper goracy tylko taki ze moge smialo reka trzymac poprostu cieply.

Czy wam tez wydaje sie ze to moze byc wina czujnika temperatury ?