Zobacz pełną wersję : 3 drzwiowy a 5 drzwiowy przód, różnią się ?
Jak w temacie... miałem stłuczke i potrzebuje maskę, zderzak, błotnik i zastanawiam się czy to są te same elementy czy jednak się różnią.
Dzięki z góry na info
Witaj
Maska i zderzak na pewną się nie różnią i pasują, bo sam zakładałem z 5d do 3d natomiast nie wiem co do błotników.
Pozdrawiam
Cały przód podchodzi. Śmiało możesz szukać zamienników.
jeszcze sie tak zastanawiam bo znalazłem jedną poliftową 3 drzwiowa sztuke na części to bym sobie wziął części poliftowe jak już musze się zaopatrzać, wiem że błotniki nie mają migaczy to bym musiał jeszcze lusterka dobrać, no i lampy bym zostawił zwykłe bo soczewkowe chyba nie podchodza.. ale czy wymiary i mocowania maja te same ?
tam wcześniej niedopisałem ale potrzebuje jeszcze silniczek od sterowania lampami i podstawe lampy, to jest samo czy olać polifta i szukać wszystkiego z przedliftowych modelów ?
dzięki za szybkie odpowiedzi, czas w tym momencie gra na moja niekorzyść :mad:
PS: no i jeszcze kwestia czy ze sporta podejdą do zwykłego
http://www.ebay.co.uk/itm/2004-HONDA-CIVIC-SPORT-BREAKING-3-DOOR-IN-BLUE-SPARES-PARTS-AVAILABLE-/200858981995?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2ec420d66b
albo z tego
http://www.ebay.co.uk/itm/Honda-Civic-Type-R-05-wheel-nut-BREAKING-PARTS-SPARES-/170964372228?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27ce454b04
Jak weźmiesz błotniki od polifta to albo będziesz musiał wyciąć otwory na kierunkowskazy, albo założyć lusterka z kierunowskazami. Ten drugi zabieg na pewno odmłodzi auto, ale przy sprzedaży będziesz musiał się tłumaczyć ;-)
Lampy mechanicznie podchodzą 1:1, elektrycznie trzeba trochę pogrzebać. Najlepiej kupić z kostkami i oprawkami żarówek. Soczewki ładniej wyglądają i lepiej świecą.
tak czy siak ciężko będzie ukryć pospawany pas przedni więc i tak będe musiał się tłumaczyć... w każdym razie dobrze wiedzieć, jak mi sie coś konkretnego pod kolor trafi to nie będę patrzył czy przed czy polift tylko na jakość elementów i cene, wiadomo ciężko coś takiego dobrać i jeszcze będę musiał kilometrów po to walić sporo bo porozrzucane po całej anglii a czas nagli... no a jednak poliftowy przód wygląda mega lepiej ;D
jeszcze jedna sprawa, na tabliczce znamionowej na nadkolu jest kod koloru ale jak to odczytać, co oznacza co ?
S6D3
GE1
B520PD
elektryka do lamp poliftowych jest prosta do przerobienia