Zobacz pełną wersję : Modyfikacje silnika Civic -- jakie polecacie do 4 tys.
Jak w temacie jakie polecacie modyfikacje silnika D15b7. Mam do wydania ok 4 tys.
Wszelakie propozycje mile widziane!
pozdrawiam!
pozadne minime :) z dobrym wydechem kolektorami, i inna skrzynie np od 1,3 plus 3 i 4 bieg od CRX plus lekkie kolo :) osiągi zblizone do b16 lub nawet lepsze ;)
zblizone do b16 lub nawet lepsze
Bez przesady.... To nawet nie bedzie zblizone do b16.
Bez wałka i głowicy nie ma szans.A w tej kwocie ciezko bedzie.
skolopendra
25-10-07, 14:39
pozadne minime
to już wałek i głowica ;)
Bez wałka i głowicy nie ma szans.
nie będzie za tak źle
da radę
:aloha:
Nie no da się dłubnąć tanio w miare i dobrze d15 i rzeczywiśce osiągi będą niezłe, patrzcie np auto Furiousa. Pozatym o tuningu to już było milion razy, a to co zrobisz za 4 tysiące, zależy w zasadzie czy masz miejsce i zdolności żeby przy niektórych rzeczach pogrzebać sam. Bo jak podjedziesz do el-tec to sam wydech z dolotem i na 100% 2tys pęknie.
No wlasnie zalezy jak to policzyc czy dlubiesz sam czy placisz za dlubanie no i do czego mozesz sie posunac (czyt. redukcja masy)a wtedy moze za 4k udalo by sie dorownac osiagami b16
A wiec tak nie chce pchac sie w zmiany skrzyni biegów tym bardziej inne przelozenia z CRX!
Dlubal bede sam wraz z moim mechanikiem ale nie liczmy kasy za robote bo to wszystko po znajomosci. Myslalem na kolektorem i jakims walkiem i oczywisice stozek!
Licze na konkretne info jaki kupic walek za jaka kase i z jakiego silnika!
pozdro!
Skrzynia to najlepszy mod jaki mozna zrobic w przyzwoitej kasie. Niczego nie poczujesz tak jak krotszej skrzyni.
Licze na konkretne info jaki kupic walek za jaka kase i z jakiego silnika!
nie walek ale glowice od z6 !! do tego stozek przelot wydech z jakims koncowym mruczacym i jak nie liczysz kasy za robote to masz za max 1,5 tys juz te ok 125-130 KM a reszta tak jak poprzednicy mowia skrzynia.
to chyba napredzej i najtaniej co mozna zrobic by poczuc pare konikow.
a jak nie chcesz skrzynki to dozbieraj troche kaski i kieruj sie na turbo :D
z 4tys jak umiesz cos zrobic (czyli koszty robocizny=mało)
zrobisz skrzynie
dolot
wydech
i głowice od z6
i to juz bedzie ze 130HP
SZCZEGÓLY W OPCJI :szukaj:
A wiec tak nie chce pchac sie w zmiany skrzyni biegów tym bardziej inne przelozenia z CRX!
bo ??
zapewnie duzo roboty i jakos boje sie bawic w zmiany przelozen!
Z D15B7 mozna wykrzesac na spokojnie stosunkowo tanim kosztem kolo 135HP, co daje jakies 30% przyrostu w stosunku do seri... Pokazcie chociaz jedna sztuke B16 w ktorym z 160HP zrobiło sie 30% wiecej czyli jakies 208HP :)
To jest idealny silnik do modów... silnik jak i skrzynia.
I na boga..... opcja SZUKAJ!!! Ten silnik był wałkowany 1200 razy :ban:
Dozbieraj troche i swapuj na b serie, 1,5 to bedzie zawsze 1,5 i pojemności nie oszukasz, a w 1,8 zawsze jest troche wiecej tych Nm wiec dużo przyjemniej się jeździ.
zapewnie duzo roboty i jakos boje sie bawic w zmiany przelozen!
to odezwij sie do rema to Ci zlozy.skrzynia to podstawowy mod, bez ktorego sie obejdzie jeslli auto ma naprawde zapier...lac.
a jesli nie chcesz sie bawic w zmiane przelozen kup skrzynie od 1.3
przepraszam ze podczepie sie pod temat ale wyszla sprawa krotszej skrzyni... gdzie mozna takei cos zrobic? mam d16z6... najlepiej namiar na kogos bylbym bardzo wdzieczny.. i jaki jest mniejwiecej czas oraz koszt takiej zabawy? z gory dziekuje za odpowiedz (moze byc PW)
pozdrawiam
przepraszam ze podczepie sie pod temat ale wyszla sprawa krotszej skrzyni... gdzie mozna takei cos zrobic?
rem36
rafalb33, http://video.google.pl/videoplay?docid=-7379811093094651938 minime na z6
rafalb33, http://video.google.pl/vi...811093094651938 minime na z6
Akurat wiem troche co bylo w tym aucie namodzone. Jak samo minime to jestem sw mikolaj.
Dozbieraj troche i swapuj na b serie, 1,5 to bedzie zawsze 1,5 i pojemności nie oszukasz, a w 1,8 zawsze jest troche wiecej tych Nm wiec dużo przyjemniej się jeździ.
najlepsza opcja z tym ze ziomek boi sie ruszac skrzynie a co mowic o swapie ?
KAMILOOO jak chcesz się bawić w tuning to skrzynia to podstawa naprawde daje dużo i jest to odczuwalne
a Wiec przekonalem sie do skrzyni na wiosne ostro modzimy, planów jest duzo,kas jest takze cos powinno z tego wszystkego wyjsc!
Mysle ze projekt Furiosa bedzie dobrym wzorem do nasladowania :aloha:
pozdrawiam!
W twmacie o moim aucie newsik zmienilem tŁumik i na dniach zakladam fotele z prelude ;)
pozdrawiam!
Mysle ze projekt Furiosa bedzie dobrym wzorem do nasladowania
przypominam po raz kolejny ze glowica D16Z6 jest lepszym wyborem niz D16Y7 ktora ja zalozylem
a jaki byl powod ze taka wybrales? czy po prostu taka ci sie tanio trafila?
a jaki byl powod ze taka wybrales? czy po prostu taka ci sie tanio trafila?
sama glowica mialem tanio i pod reka oraz odchodzil koszt zmiany komputera
ja mam pytanie bo wszyscy mowia o skrzyni, ostatnio poczytalem sobie zestawienie przelozen, i czy to prawda ze d15b2 ma ta sama skrzynie co d13b2 czyli s20 ?
czy to prawda ze d15b2 ma ta sama skrzynie co d13b2 czyli s20
tak
jeszcze jedno pytanko w tym temacie, zrobilem minime na d16z6 , i czy da sie z czegokolwiek dopasowac oslone gornej czesci paska rozrzadu, kumpel probowal od d16z6 zalozyc i mowi ze nie da rady, czy nic sie nie stanie jezdzac bez
trzeba wyciac kawalek tak aby lapa poduszki silnika sie zmiescila i zakladasz