Zobacz pełną wersję : Nawiew ustawiony na maksymalne grzanie, a z pod schowka leci zimno
Szanowni, po 2 latach namowilem żonę na wybranie się Cifem w trasę. I jak to w Cifie bywa, ch... babki strzelił podróż okazała się koszmarem dla zony hehehe.
A więc tak nie wiem co jest, nagrzewnica ustawiona na maksymalna temperaturę, z nawiewow leci gorące powietrze a z pod schowka (wentylatory) na nogi pasażera leci lodowate powietrze takie jak na zewnątrz. Ja się pytać co to ? Ktoś coś takiego miał ???
Zoy, to nie wiesz, że na rozgrzanie żony są nieco inne sposoby :p, to raz, a dwa....wyłącz klimę, zima jest :p
Hmm, ty masz nieco poprzerabiane to swoje ogrzewanie - klimatronik i te sprawy. Jedyny myk jaki znam na zimne powietrze mimo włączonego ciepłego na pozostałe jest pstryczek między kratkami z przodu. Może ci któraś z klapek się nie odmyka/domyka i puszcza zimne z zewnątrz? Wszystko masz sterowane z przycisków nie z pokręteł prawda? Jak miałeś ustawione gdy leciało zimne na nogi? w pozycji szyba/nogi, wnętrze/nogi, same nogi?
Zmiana polozenia klapek nic nie daje jak wieje zimnem tak wieje (cieple powietrze leci na szybe, wnetrze, nogi kierowcy)tak sie zastanawiam po prawej stronie jest silniczek od zamykania obiegu, moze to stad wieje?
może być źle złożona obudowa dmuchawy- kiedyś opisywane na forum
albo przewiew z grodzi pod akumulatorem ;]
Jedyny myk jaki znam na zimne powietrze mimo włączonego ciepłego na pozostałe jest pstryczek między kratkami z przodu.
A ktoś przerabiał problem,że po mimo pstryknięcia dalej zimne leci?
Podepnę się do tematu jeżeli można. Mam podobny problem ale uwaga u mnie ze środkowego nawiewu leci ciepłe , a z środkowego lewego leci zimne. Jak poruszam tym pstryczkiem na środku to nic się nie dzieje, tzn. lewo cały czas ciepłe prawo cały czas zimne. Proszę o pomoc
a ja spotkałem się z głupim i banalnym przypadkiem samoczynnego otwarcia się klapki filtra i po nogach pasażera leci lodowate a z kratek na szyby i reszty leci tak jak się ustawi przełącznikami zamknięcie klapki poprawia cały problem