Zobacz pełną wersję : Brak światła mijania.
kolekcjoner
24-10-07, 21:52
Witam
Otuż przepaliła mi się kostka która wchodzi na żarówke H4 po jakimś czasie zgasło wogle prawe światło mijania postuj świeci
Kostke wymieniłem,swiatła brak tylko mijania prawego ,bezpieczniki sprawdziłem (tylko w komorze silnika)ponoć są jeszcze w środku jeśli to nie bezpieczniki to co to może być
Z góry wielkie dzięki za pomoc
Sprawdź jeszcze raz bezpiczniki odpowiedzialne za światła mijania (są opisane) za pomocą miernika, jak wiadomo czasem walnięty bezpiecznik wygląda dobrze. Wydaje mi się jednak, że obydwa światła by nie działały (prawe i lewe). Dobrze podłączyłeś kostkę ?? Przewody nie były popalone ?? Wtyki w kostce którą kupiłeś nie są pordzewiałe ?? A może żarówka jest walnięta ?? Innej opcji nie widzę.
bezpieczniki sprawdziłem (tylko w komorze silnika)ponoć są jeszcze w środku
w komorze nie ma bezpieczników świateł - są pod schowkiem po lewej stronie kierownicy
gdyby w komorze był spalony to światła nie działałyby wogóle
Wydaje mi się jednak, że obydwa światła by nie działały (prawe i lewe).
masz racje, wydaje ci sie...
Chyba każdy samochód ma oddzielny bezpiecznik na stronę (przynajmniej z przodu)
U nas prawy mijania to bezpiecznik nr 21 (10A) z tego co widzę w manualu.
Uszkodzona kostka pewnie zwarła styki...
Sprawdź bezpiecznik,
Pozdrawiam,
kolekcjoner
25-10-07, 21:01
Dobra podjechałem do elektryka wsadził głowe pod kierownice bliżej lewego lusterka
wymienił bezpiecznik i wszystko gra (7 lat mam civica zrobiłem ponad 300 000 i nie miałem pojęcia że pod kierownicą małym schowkiem są bezpieczniki)
Dziwna ale dobra sprawa że jeden bezpiecznik odpowiada za jedno światło mijania
bo gdy wysiądzie świeci chociaż postuj i druga cała lampa
Dzięki wielkie za odpowiedz na moją prośbe Całe życie się człowiek uczy czegoś nowego
Pzdr.
bo gdy wysiądzie świeci chociaż postuj i druga cała lampa
.. wlasnie dla tego obwody sa podzielone - tak jest w kazdym samochdzie
Dzieki temu nie ma sytuacji ze cos robi zwarcie i zostajesz bez swiatel z przodu, sam na drodze, w nocy w lesie, a na budziku 140kmph :aloha: to by byla jazda, co?