Zobacz pełną wersję : Diodowe Tył Lampy w MB6 Marzenia... ;]
Panowie nikt o tym nie myslal?? nie kombinował z przerobka lamp z MB6 na diodowe... ? Mnie sie to zrodzilo bo w VW R32 znajomego wyglada to oblednie. Jakies pomysły ktos bylby w stanie sie takiej przerobki podjac?? ( z dbaloscia o estetyke wiadomo ) Zapraszam do glowkowania ;]
Rozkleić lampe i wzor powywiercac wiertarka w plexy.Plexy umiescici w lampie.Diody podlczacy rownolegle w miejsce zasilania postojowek. :aloha:
Rezalem, krzesilem, dlutowalem, lutowalem calymi dniami dlubalem i odpuscilem temat kolega wykonal mi plytke juz pod lampe gdzie mialo byc kolo 80 diod na 1 sztuke, ale niestey efekt nie bedzie super poniewaz klosz lampy powienien byc bardziej przezroczysty cos w stylu clear a tak swiatlo sie rozmazuje i nie ma tego efektu, nawet probowalem polerowac reflektor az do bialego plastiku i nawet mi sie to udalo wrzucilem kiedys zdjecie na forum
tomi mógłbyś coś przybliżyć o tym zdjęciu, bo nie wiem jak mam szukać. Ja myślałem wiele razy na temat diod z tyłu. Jak by płytkę z diodami przybliżyć do samego klosza (czerwonego), wyeliminować odbłyśniki, żeby się nie rozmazywało. To mogło by coś z tego wyjść. Kiedyś jak skończe mody to będe miał kasę, kupię lampę na szrocie i na niej będe próbował. Chyba, że ktoś chce mi powierzyć taką lampę :D oczywiści bez odpowiedzialności finansowej :D
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=21107&highlight=ledy
Ciezko... :/ Faktycznie tam gdzie Led jest to klosz jest bardziej przezroczysty... Najwieksza lipa ze do samochodow jak BMW czy VW lampe z takim kloszem mozna tanio kupic a z 5d juz tak kolorowo nie jest... Nie moglem tematu z tym modem znalesc myslalem ze nikt sie za to nie brał a jednak ;] Wlasnie liczylem na ciebie Tomi bo w twoim Vti wszystkie inne modyfikacje mozna bylo znalesc ;]