PDA

Zobacz pełną wersję : honda civic 1,4 bęzyna 90km 6gen nie pali

perez0203
27-12-12, 22:45
witam mam problem z hondą civic 1,4 bęzyna 90km 6gen auto zgasiłem ledwie na kilka sekund i po chwili już nie odpaliłem. samochud stoi już tydzień i odpala tylko na samostarcie wpuszczonym do wlotu powietrza pod filtrem, po wypaleni gaśnie. paliwo pompka pompuje do samej listwy wtryskowej i tam jakby zaczynał sie problem, napięcie na wtryskach sprawdziłem i chyba jest ok. 10,5-11,5v. dodam że iskra też jest ok. Czy jest to możliwe żeby padły wszystki wtryski czy to może jakaś inna przyczyna??? z góry dziękuję za pomoc.

jawasaki
27-12-12, 23:53
To że pompa pompuje nie znaczy ,że produkuje odpowiednie ciśnienie - trzeba je zmierzyć, lub mierzyć czas i lać do menzurki - nie wiem ile pompa powinna produkować bar w civic-u ale jak będzie mniej niż 1,5 to nie dobrze. - Trzeba też sprawdzić czujnik uderzeniowy (znajduje się koło pedału gazu po lewej stronie jak się siedzi w aucie, - powinien być oczywiście wciśnięty), jak to jest sprawne - można dla św. spokoju odkręcić całą listwę i zobaczyć jak leją wtryski - ale wątpię, raczej pompa,czujnik - albo zużyta kopułka i palec, lub kable czy świecie - to że iska jest - nie znaczy że jest pod ciśnieniem. - najgorsza oczywiście może być brak odpowiedniej kompresji.