Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : przerobka podsufitki coupe do hatchback - co nalezy zrobic, czym sie roznia

Infi
27-12-12, 18:04
jak w temacie szukam informacji o zakresie przerobek potrzebnych aby wladowac podsufitke z 5gena coupe do 5gena hatchback.
Dlaczego chce to zrobic:

bo w coupe jeszcze wzglednie czesto mozna spotkac szklany szyberdach ktory pasuje do hatchbacka, i wtedy tylko trzeba przerobic podsufitke i mamy caly komplet.

Tak wiec czy ktos wie jakie przerobki sa wymagane? (czy sa inne miejsca montazu podsufitki? czy moze jest szersza/ wezsza moze dluzsza lub krotsza i trzeba "dosztukowac" cos z podsufitki od hb

wszelkie informacje mile widziane.

Bo niestety szukam 2 lata kompletu szklany szyber plus podsufitka od HB 5gen i nic! a to co sie pojawia to zawsze jest tylko coupe.

Maro2383
13-03-13, 12:58
Podsufitka z coupe jest dużo krótsza w tylnej cześci i nieco węższa, od przodu do tylnej czesci szyberdachu pasuje. Ja przy swapie szklanego zrezygnowałem z rzezby bo trzebaby ciąć obie i jakoś spasować, potem zszyć i okleić nową tapicerką... Przerobilem swoją z HB wycinając dłuższy otwór (jakieś kilka cm w tylną część podsufitki z zapasem na zagięcie), wyprofilować "fale" najlepiej na mokro jakimiś kleszczami przez szmatke (najtrudniejsza robota), wyciąć trzeba nowy prostokąt na lampke i podlożyć/przykręcić jakieś niewielkie płaskowniki by zasłona nie obcierała o podsufitke. Całość wyszła całkiem przyzwoicie i nie rzuca sie w oczy jakieś niedociągnięcie :) Szare kołeczki w tylnej części podsufitki mają minimalnie inny rozstaw i czekam na cieplejsze dni by to ogarnąć.

Infi
13-03-13, 17:19
a nie masz jakis fot z prac ze swoja podsufitka

Maro2383
13-03-13, 17:44
Nie robiłem. Moge pstryknąć jak to teraz wygląda.

Infi
14-03-13, 10:32
jak mozesz to zrob kilka fot

sweet dreadi
08-05-13, 00:45
Ja też jestem zainteresowana fotkami, jak możesz to wrzuć, thx