Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 2.0 itd

darek3200
27-12-12, 15:10
witam wszystkich mam taki problem z honda civic areodeck 2.0 itd 105km gdy zimny silnik pali odrazu ale gdy tylko wskazowka temp podniesie sie za 1 kreske i go zostawie na 10 minut np pod szkoła i probuje odpalic i nie che złapac a kreci cały czas dopiero postoi z poł godziny {przestygnie }i pali od kopa mechanik twierdz ze pompa wtryskowa sprawdzone swiece i wtryski ale mi sie wydaje ze sprawa elektryki wyczytałem o tym przekazniku z zimnymi lutami od pompy paliwowej ale nie wiem czy w tym modelu jest. miał ktos taki przypadek prosze o rady/nikt tez niema do tego modelu złacza zeby podpiac na kom. pozdrawiam

DamianPietras
27-12-12, 18:28
witam wszystkich mam taki problem z honda civic areodeck 2.0 itd 105km gdy zimny silnik pali odrazu ale gdy tylko wskazowka temp podniesie sie za 1 kreske i go zostawie na 10 minut np pod szkoła i probuje odpalic i nie che złapac a kreci cały czas dopiero postoi z poł godziny {przestygnie }i pali od kopa mechanik twierdz ze pompa wtryskowa sprawdzone swiece i wtryski ale mi sie wydaje ze sprawa elektryki wyczytałem o tym przekazniku z zimnymi lutami od pompy paliwowej ale nie wiem czy w tym modelu jest. miał ktos taki przypadek prosze o rady/nikt tez niema do tego modelu złacza zeby podpiac na kom. pozdrawiam

Napisz coś wiecej , od jakiego czasu masz takie objawy , własnie go kupileś ???

Myślę że warto by sprawdzić

1. Sprawdzić kąt wtrysku
2. Sprawdzić ciśnienie na cylindrach (na cieplym)
3. Polać zimną wodą pompę w momencie gdy nie możesz odpalić (czytalem gdzieś na innym forum że tak sie diagnozuje uszkodzoną pompę)

wiecej szukaj na forum roverki.pl

darek3200
28-12-12, 09:52
wiec auto mam 5 lat byłem u mechanika ktory naprawia tylko hondy i nic nie znalazł sprawdzal tez wtryski mowi ze moze sie cos dziac z pompa wtryskowa ale nie wie co. w lecie zdarzyło mu sie ze pare razy zgasł ale krecił i złapal po chwili a teraz jak mrozy były to tak miał jak pisałem wyzej a teraz jak nie ma mrozu pali nic mu sie nie dzieje tylko zauwazyłem ze na wtryskowej elektrozawór odcinajacy cały mokry od ropy i jakby teraz kopcił troche na siwo .wszystko sprawdziłem zadnego płynu nie ubywa.teraz jeszcze nie mam ogrzewania na tylna szybe i wstecznych jakie przekazniki i gdzie ? bo w skrzynce wszystkie ok. szkoda tylko ze nikt nie ma do niego kom zeby błedy zczytac.wyczytałem tez o czujniku połozenia wału ze moze tak robic ale mechanik olał ten temat . moze ktos ma jakas rade? pozdrawiam