Zobacz pełn± wersję : Swiece upaprane w oleju w D15B2
Wczoraj wymieniałem ¶wiece i 3 były uwalone w oleju. Oczywi¶cie nie elektrody tylko wyżej. Czy to normalne ??
ernestszczecin
24-10-07, 11:34
W oleju czy mokrym nagarze.?
W oleju czy mokrym nagarze.?
Jak dla mnie to był olej i nie było go tam po kropelce tylko całkiem sporo, że były nieĽle ufaflunione.
ernestszczecin
24-10-07, 12:27
To olej wpada do komory spalania, pier¶cionki albo uszczelniacze na zaworach.
To olej wpada do komory spalania, pier¶cionki albo uszczelniacze na zaworach.
Jak wyjmowałem korek od oleju i przegazowywałem auto to nie szedł dymek, czyli pier¶cienie może to nie s±, ale pewien nie jestem.
Czy trzeba zdejmować głowice aby zrobic uszczelniacze trzonków zaworowych??
Czy można jaki¶ czas tak jeĽdzić, bo auto jeĽdzi i na gazie i na benzynie.
maniak2007
24-10-07, 12:57
używaj opcji :szukaj: bylo o tym duzo razy :bicie:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=31125&highlight=uszczelniacze
pozdro
ernestszczecin
24-10-07, 13:09
JeĽdzić możesz tylko patrz na poziom oleju co jaki¶ czas.
JeĽdzić możesz tylko patrz na poziom oleju co jaki¶ czas.
Wytłumacz mi łopatologicznie jak ten olej się doastaje do tych swiec??
Przecież nie dostaje się przez otwór w głowicy gdzie ¶wiece sa wkręcane chyba??
ernestszczecin
24-10-07, 14:05
Po prostu masz wyrobione gniazda zaworowe i przez luziki między trzpieniem zaworu a gniazdem wlatuje ci olej do komory
Może być czy jeszcze ja¶niej????
Po prostu masz wyrobione gniazda zaworowe i przez luziki między trzpieniem zaworu a gniazdem wlatuje ci olej do komory
Może być czy jeszcze ja¶niej????
Chyba tak do konca nie wiesz co piszesz.
Uszczelki na swiecach masz do wymiany. Jak by olej lecial do komory spalania to chyba elektrody były by zasyfione..
skolopendra
24-10-07, 15:15
Uszczelki na swiecach masz do wymiany
tak jest za 30-40 zł kupisz komplet 4 uszczelek
i po kłopocie
oczywi¶cie w aso troszkę ;) drożej
Co do tych uszczelek nie polecam kompletu Aujsa(zestaw pod pokrywe i swiece) Kosztuje wcale nie malo, a syf totalny.
Co do tych uszczelek nie polecam kompletu Aujsa(zestaw pod pokrywe i swiece) Kosztuje wcale nie malo, a syf totalny.
Aby wymiennic te uszczelki ¶wiec rozumiem, że trzeba zdi±ć pokrywe zaworów??
Dam rade to samemu zrobić i razem z uszczelk± pokrywy??
Stosujemy jaki¶ silikon czy na wcisk??
Kupujesz cztery uszczelki i t± duż± pod pokrywe silnika. Dasz rade sam, trzeba odkręcić pokrywe, wymienić wszystko i poskrecać dokładnie. Mechanik jak mi to robił przy okazji regulacji zaworów mówił, ze trzeba ¶ruby na krzyż dokręcać, zeby uszczelka równo siadła, co wydaje mi sie oczywisce. Dodatkowo silikonem posmarowali mi te małe uszczelki, pod srubami, bo nie udało mi sie kupić nowych i załamania przy pasku rozrz±du i aparacie zapłonowym. Wszystko elegancko, nic nie cieknie pomimo zastosowania marnej uszczelki z IC za 20 złotych.
a moze tylko uszczelka pod dekielkiem??